Om Lissabonfördraget och politiska ynkryggar

De stora medierna politiska kommentatorer stöter och blöter varför Fredrik Reinfeldt inte belönats med högre opinionssiffror genom sitt ordförandeskap i EU. Och för att han lyckades genomdriva Lissabonfördraget. Deras kannstöpande avslöjar obönhörligenr att de inte har någon vidare markkontakt. För vem applåderar Lissabonfördraget?
Förmodligen är det en majoritet, ja troligen fler än den majoritet som röstade nej till Euron, som inte gillar Lissabonfördraget. De tycker i stället att fördraget förskjuter makten ännu längre bort från folket. Att fördraget försämrar och undergräver demokratin.
Den politiker som på allvar vågar att ta upp den omfattande korruptionen, den ohyggliga och förnedrande byråkratin inom EU, inte minst inom jordbruket, skulle säkert bli belönad av väljarna.
Om brysselreportrarna, som i dag mest ger intryck av att vara presstalesmän för EU, i stället tog bladet från munnen och inte bara skönmålade Unionen skulle säkert också de bli mycket uppskattade.
Tyvärr förefaller det som om de flesta politiker som tar sig fram till de fetaste uppdragen är de som jamsar med och försvarar allt som kommer uppifrån. Så snart de är valda lyssnar de mer på globalföretagens lobbyister, från t ex Monsanto och andra GMO- medicin- och kemibolag, än på sina egna väljare. Många tycks vara helt i avsaknad av kurage och ger intryck av att vara politiska ynkryggar helt enkelt?
Rune Lanestrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: