Skandal-Arena Vänersborg

Det förra socialdemokratiska kommunalrådet i Vänersborg S Anders Larsson ville till varje pris ha ett kommunalrådsmonument efter sig sedan han misslyckats att lura på skattebetalarna en storflygplats på Skogaryr, Väne-Ryr i Fyrstad.
I stället skulle Vänersborg ”sättas på kartan” med en jättearena som först skulle kosta 90 miljoner och sedan 140 miljoner när den klubbades i kommunfiullmäktige. Nu är kostnaderna för Arenan upp i 270 miljoner kronor.
De båda kommunalråden Lars-Göran Ljunggren(s) och Bo Carlsson (c) är tillsammans med hr Larsson och Arbetarekommunens ordförande Mari Dahlin och fullmäktiges ordförande Dan Nyberg (s) helt paralyserade över hur de själva så grovt har kunnat missköta denna affär. De stammar allt mer inför mikrofonerna. Och bara hoppas att det hela blåser över.
Men det blir bara värre för var dag. Alltfler konstigheter med detta bygge kommer i dagen. Marie Dahlin, som tagit över sedan S Anders Larsson har kastat in handsken, säger att hon attesterar fakturor som hon inte vet vad det gäller och Dan Nyberg kallar inte samman fullmäktige och begär extraaanslag trots att hela överdraget på 130 miljoner är helt i strid med kommunallagen. Sker inget väntar troligen tvångsförvaltning.
Småföretagare som väntat flera månader på betalning går nu till kronofogden och stämningar mot kommunen är att vänta.
Som grädde på moset har nu den hårda kylan (i kväll 20 grader i Väne-Ryr.) ställt till med extremt höga elpriser vilket fått det alltid alerta Framåt Fredagsgänget på Sveriges Radio Väst att spela in en ny låt om Arenaskandalen, fyndiga Elois.
Fredagsgängets första låt var Arena Vänersborg sången.
Rune Lanestrand

2 Responses to Skandal-Arena Vänersborg

 1. Johan skriver:

  Tack Jontenegro!
  Kanonkul video 🙂

  Gilla

 2. Jontenegro skriver:

  El och is på Youtube!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: