Centerpartiet påskyndar glesbygdens avfolkning

Nu kritiseras EU med all rätt för att stödmiljarder till Turkiet hamnar i fel händer. Inte till de som bäst behöver det. Så är det med EU-bidragen även till Sverige.
Jordbruksstödet på om kring 10 miljarder går främst till de med statens hjälp stora sammanslagna gårdarna och adelsgodsen. Det hela är inte minst konstigt då det från olika regeringars sida har hetat att bara stora enheter är lönsamma.
Jordbruksminister Eskil Erlandssons (c) beslut att från och med 2010 ta bort gårdsstödet för 13 000 småbrukare, som har under 4 hektar åker, missgynnar också de små i samhället. Det står även strid med kravet på likabehandling.
Erlandssons beslut drabbar glesbygden och leder till avfolkning och förbuskning i skogs- och mellanbygder. Just de människor som centern i andra sammanhang säger sig värna är de som drabbar hårdast av Eskil Erlandssons omvända Robinhood-politik.
Rune Lanestrand
vg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: