Skandal-Arena Vänersborg har blivit film

En riktigt trist och patetisk film som kokats ihop på informationsavdelningen i Vänersborgs kommunhus. Krampaktigt har Thomas Fridén tillsammans med kommundirektör och närmast sörjande i kommunalrådskorridoren, som smakråd, satt ihop en fullständigt meningslös propagandafilm vars kostnad nu ska läggas till fördyringen på 130 miljoner för Arena Vänersborg. Från den beräknade kostnaden på 140 mkr till 270miljoner. Samtidigt som det fortsätter ramla in räkningar som s-c ledningen inte riktigt vet vad de gäller.
Kommunen krävs nu av kronofogden på 18 miljoner för obetalda fakturor. Larssons efterträdare, Arbetarekommunens ordförande Marie Dahlin har noll koll på läget. Det råder nu fullt ekonomiskt kaos när det gäller Arenabygget.
Av någon anledning är det väldigt få politiker som vill synas i filmen. Kommunalrådet Lars-Göran Ljunggren (s) har ett tillkämpat uttalande om hur roligt det var när beslutet fattades. Folkpartiets Lars G Blomgren är också entusiastisk när beslutet togs i fullmäktige. Men förstås ingen som i dag vill kommentera den ekonomiska katastrofen Arena Vänersborg.
Initiativtagaren fd kommunalrådet S Anders Larsson som hoppade av som ordförande i ledningsgruppen och som ordförande i Barn – och ungdomsnämnden lyser med sin frånvaro.
Kommundirektören Guy Mahlviker, socialdemokrat som de flesta höga tjänstemän i Vänersborgs kommun, får först av alla skeva omkring på isen och skryta över Arenan. För att höja hans status väntar en flott limousine med chaufför utanför för Arenan. Tala om lånade fjädrar.
Hela invigningsfesten är så kväljande och tillkämpat hurtig. Påminner i långa stycken om invigningar och spektakel i de forna Öststaterna när de politiska pamparna stod på podiet, höll tal till varandra och dunkade varandra i ryggen och kalasade på folkets bekostnad. Allt för att blända folket.
Det två mest patetiska talen vid invigningen, som återges i filmen, hölls av den avsatte moderate riksdagsmannen Stig Bertilsson och landshövding Lars Bäckström. Hans ädelpekoral kan inte beskrivas måste ses och höras. Här kan du se eländet: länk + Radio Västs film; Arena Vänersborg sången.

Rune Lanestrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: