Stickade ihop till Röda Kors-svindlaren

Från Lane-Ryr ringde en äldre kvinna som var mer än heligt förbannad på Johan af Donner för hans förskingring på Röda Korset. Hennes kraftord var välförtjänta och läsarna får själva föreställa sig.
Ja, det saknas egentligen ord för att beskriva den ilska och besvikelse alla de gräsrötter inom Röda Korset, som i åratal idogt arbetat ideellt för ge hjälp till nödställda medmänniskor, känner i dag. De känner sig så oerhört lurade och besvikna.
De har stickat, virkat , bakat, ordnat basarer och skramlat med insamlingsbössor och så får de läsa att adelsmannen af Donner har medgivit omfattande miljon-förskingring inom Röda Korset. När de sedan får läsa om hans lyxliv bland Stockholms överklass, Thailandresor för 10 000 kronor dygnet och att han haft lyxlägenhet, värd för 15 miljoner, (nu såld) då faller hela deras föreställningsvärld samman.
Många är fattigpensionärer och kan inte förstå att af Donners månadslön från Röda Korset på 67 000 i månaden inte kunde vara nog. De skulle själva inte drömma om att ta en krona ur en insamlingsbössa ens för att stoppa i en parkeringsautomat om de står utan växel.
Den här kvinnan hade reda på saker och ting och påminde om att många av de som åkte fast för mutor inom systembolaget var folkpartister. Intressant, som jag inte tänkt på.
Hon vill han granskning av alla löner på Röda Korsets huvudkontor och en genomgripande revision av hela organisationen. Bl a för att få fram fakta om hur stor del som går åt till administration.
Hon kommer inte att sticka en vante till innan hon fått denna genomlysning eller så länge Bengt Westerberg är ordförande och Christer Zettergren är generalsekreterare i Röda Korset.
Rune Lanestrand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: