Sitter Jordbruksverket och Livsmedelsverket i knät på GMO-jättarna?

Elisabeth Zetterlund ställer i sin kommentar frågan om Jordbruksverket och Livsmedelsverket sitter i knät på Monsanto och de andra GMO-jättarna eller om de är inkompetenta? Det har jag funderat mycket på.
Att handläggarna inte begriper de enorma risker GMO-grödor utgör det tror jag inte. När jag för några år sedan deltog på ett möte på Jordbruksverket om GMO uppträdde tjänstemännen inställsamt mot Monsanto, som också var inbjudna.
Jag fäste mig vid att det var nästan uteslutande unga kvinnor som var GMO-handläggare. Och de var dessvärre helt bländade av GMO-tekniken. Därför blev jag så besviken för min erfarenhet är att kvinnorna är ännu mer kritiska till GMO än männen.
Aviskten med överläggningarna på Jordbruksverket var, framkom det, att sälja in GMO och bryta ned motståndet genom ytterligare information.
Den avdelningschef som satt ordförande för mötet undslapp sig dock, som avslutning på mötet, lite uppgivet: -Jag tror inte information hjälper. Min erfarenhet är att ju mer man informerar ju mer skeptiska blir folk till GMO. (slut citat)
Även om Jordbruksverket och Livsmedelsverket läser min blogg så skicka din fråga direkt till dem. Så blir dina viktiga synpunkter registrerade. Livsmedelverket litar jag inte det minsta på heller när det gäller att skydda allmänheten från gifter, tillsatser och GMO. Myndigheten har så många gånger tydligt visat att de i första hand företräder industrins intressen. Inte bara Margarinindustrins.
Rune Lanestrand

3 Responses to Sitter Jordbruksverket och Livsmedelsverket i knät på GMO-jättarna?

 1. Rune Geistrand skriver:

  Så är det. Dessvärre har Jordbruksverket släppt fram GMO (CRISPR-Cas9, kallad genkniven) att inte betraktas som GMO pga EU:s föråldrade tekniska regler.
  Nu kan denna GMO odlas runt hörnet och du vet ingenting…

  Gilla

 2. […] biologiska mångfalden. Snartförsvinner också svenskt jordbruk, eller binds upp och förslavas, liksom andra länders’ av foder- och fröjätten Monsanto, som skaffat sig […]

  Gilla

 3. […] minskar den biologiska mångfalden. Snart försvinner också svenskt jordbruk, eller binds upp och förslavas, liksom andra länders’ av foder- och fröjätten Monsanto, som skaffat sig […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: