Nya skandaler i Vänersborgs kommun

Kostnaden för bandyhallen Arena Vänersborg är nu uppe i 275 miljoner medan det bara finns budgeterat 140. Och fortfarande kommer nya fakturor in till kommunen som också stämts av småföretagare som inte fått betalt. Den politiskt så förvirrande ordföranden i Vänersborgs Arbetarekommun Marie Dahlin kan fortfarande inte garantera att det inte dyker upp fler räkningar.
Medan det sparas på alla håll inom skola- barn- och äldreomsorg har den skrupellösa trojkan S Anders Larsson (s) Lars Göran Ljunggren (s) och Bo Carlsson (lrf-c) ansvar för tilläggsbeställningar på t ex: kontor till bandylaget IFK Vänersborg för 2,5 miljoner. Ett extra kontor för IFK och Bandyförbundet för 650.000 och 5,5 miljoner till restaurang och coffeshop. Och loger till förnämiteterna för 4 miljoner.
Kommunfullmäktiges ordförande Dan Nyberg har ännu inte reagerat mot att Barn och ungdomsnämnden har överskridit fullmäktiges beslut med 135 miljoner. Och nu försöker Nyberg och Marie Dahlin rätta till anletsdragen och matchar sig för omval. Hur naiva får politiker vara undrar nu vänersborgarna.
Den urusla filmen om Arenan som gjorts av Agneta Riddars företag MMMedia kostar ca 200 tusen finns det tydligen inget beslut om.
Frågan är om informationsavdelningen med Thomas Fridén i spetsen både har beställt och attesterat. I så fall är det läge för att undersöka om det har begåtts grovt tjänstefel. När det gäller vanskötsel av Vänersborgs kommun är det tyvärr inte längre någonting som förvånar mig.
Till råga allt på elände som s-c-majoriteten med god hjälp av fp och kd ställt till med går det dessutom dåligt för bandylaget IFK Vänersborg som leds av den avsatte moderata riksdagsmannen Stig Bertilsson.
Finns det någon annan kommun i vårt avlånga land som kan uppvisa ett sådant slöseri med skattemedel som Vänersborg. Det är väl knappast möjligt?
Se även en annan skandal, Toppfrysaffären på http://svtplay.se/v/1734296/ny_skandal_i_vanersborg
Rune Lanestrand

One Response to Nya skandaler i Vänersborgs kommun

  1. Nils Dacke skriver:

    Jodå, Hultsfred kommer inte långt efter och nu ska Kalmar också bygga en Arena med kommunal borgen. Detta är inget Vänersborgsfenomen utan ett tecken på att fel personer kommer fram i partierna dvs den representativa demokratinn har nått bäst före datum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: