Monsantos GMO-majs ger njurskador på råttor

För första gången har Monsanto tvingats publicera negativa resultat från försök med råttor som matats med deras majs. Det gäller de tre genmanipulerade majssorterna Mon 810 och Mon 863 som förgiftar insekter och Mon NK 603 som tål växtgiftet Round Up. I försöken fann man höga halter av hormoner i blod och urin som normalt inte skulle förekomma.
Rapporten har publicerats i brittiska tidskriften New Scientist.
De råttor som ätit Mon 863 fick förhöjda halter av blodsocker och av fettet triglycid som båda är tecken på begynnande diabetes. De råttor som utfodrats med NK 603, som tål växtgifter fick skador på njurarna.
Monsanto förnekar som vanligt att majsen skulle vara farlig för människor och får stöd för detta av sin armada av köpta forskare som det finns gott om även på Lantbruksuniversitetet i Uppsala. De instämmer med Monsanto, och upprepar med en papegojas envishet, att produkterna inte är farliga för människor.
Monsanto har också fullt stöd av jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) som talar sig varm för odling av GMO-majs också i Sverige.
Ett gott råd: Köp bara ekologiskt odlad majs såväl som andra produkter ekologiskt odlade.
Se även inlägg nedan, den 22 januari, om läkare i USA som varnar för GMO i livsmedel.
Rune Lanestrand

7 Responses to Monsantos GMO-majs ger njurskador på råttor

 1. Gard! skriver:

  Är det därför Kobolt batterierna sitter i mobilerna, för att kunna spara alla uppgifter om ringda samtal, telefon nummer, sms mm?

  Uppstår inte kobolt som en rest produkt vid kärnkraftsverk också? Hur blir de stackare som gräver efter kobolten i jurden drabbade ur hälso synpunkt.
  Det värsta i Boken Atomen i fredens tjänst ”Utgiven av Bonniers” är där de på en sida skriver om hur de löser problemet med det radioaktiva avfallet & visar hur de gräver ner massor av lådor i en stor grop, som det nog bli max 50cm jord över & även beskriver hur en del sk Hett Avfall sänks i havet?

  Har någon kollat upp detta???

  Gilla

 2. Gard! skriver:

  Läste i boken Atomen i fredens tjänst, utgiven av bokförlaget ALDUS/BONNIERS om hur de exprimenterade med ”HETA ODLINGAR” där de placerade växterna i en ring runt en Kobolt kannon som de placerade i mitten, för att skicka ut radioaktiv strålning. De växter de planterat var majs & hampa; de visade bilder på skillnanden på den Nya ”Muterade” varianten, skapad till en ny och enligt dem Bättre variant.

  Skulle tex njurar kunna fara illa av radioaktiv strålning?

  Är det inte så att denna Kobolt även används i våra Mobiltelefoner, i batterier mm? Dessutom de enda batterier jag känner med 3 poler, vad händer om man tex täcker över den ena?

  Stämmer det att de ev kan avlyssna våra mobiler om vi stängt av dem. kan det vara därför det sitter 3 poler i så fall. Hörde någonstanns att det satt någon typ av Kondensator eller extra batteri i dem så de under ett tag även kunde avlyssna mobilen om batteriet tagits ut, hur ligger det till med detta?

  Gilla

 3. Pee Bee skriver:

  Läste för ett tag sen att efter man odlat GMO-bomull i tre år så blev jorden fullständigt död. Inte ett liv från mikrobers sida och frön ville inte gro. Jag menar att det var i Indien man upptäckt detta.

  Gilla

 4. daphne skriver:

  Hej

  NK 603 tål inte växtgift – den producerar växtgift! Och efterson den växtgift producerande gener bärs av ett bakteria (det är så genen förs in i växten) och bakteria har en erkänd förmåga att korsa sig med andra bakteria är det risk att dessa giftproducerande bakteria korsar sig med våra tarmbakteria – Inget under att folk i USA som äter mycket snabbmat som innehåller GMO inte mår bra!

  Gilla

 5. Gittan skriver:

  Jag tycker inte om majs.
  Men mina barnbarn gör det, men det ska jag sätta stopp för,eller köpa eko om dom blir sugna.
  Tack för infot

  Gilla

 6. Kerstin skriver:

  Förslag: Tvångsmata Erlandsson med GMO-majs under 10 år eller så :-).

  Vi minns väl båda direktören för Teckomatorp, som drack Hormoslyr för att bevisa hur ofarligt det var.
  Det var ju synd att han dog i cancer några år senare, även om det kanske inte hade någonting med hans Hormoslyrdrink att göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: