Bilderberggruppen – ett farligt, hemligt sällskap

Signaturen Gard tar i en kommentar till inlägget om Carl Bilds nedsmolkade oljefingrar upp frågan om Bilderberggruppen. Och det är viktigt. För den är för alla fritt och demokratiskt tänkande människor en obehaglig sammanslutning på så sätt att den står över de folkvalda och omöjliga att ställa till ansvar. Vad som egentligen beslutas är hemligt och utan insyn.
När man sedan ser att Carl Bildt är den stora profeten på dessa möten som talar vitt och brett om en världsregering blir man orolig. Han klarade ju som statsminister inte att styra Sverige.
Så här beskrivs gruppen i Wikipedia
”Bilderberggruppen är en inofficiell klubb med 120-130 medlemmar, representerande makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet.
Bilderberggruppen håller ett årligt möte med enbart inbjudna deltagare. Det sker ingen rapportering från mötena officiellt, genom intervjuer med deltagare eller genom bevakande journalister, även om också företrädare för mediabranschen deltar (ngn mediamogul, min anmärkning). Hemlighetsfullheten kring gruppen har lett till att olika konspirationsteorier om gruppens inflytande på politik och näringsliv fått spridning. (inte så konstigt då ingen redosvisning sker, min anmärkning)
Gruppens namn kommer från det hotell, Hotel de Bilderberg i Oosterbeek i Nederländerna, där gruppen hade sitt första möte 1954 under värdskap av prins Bernhard av Nederländerna. Kända medlemmar har varit Henry Kissinger, Romano Prodi, David Rockefeller och Bill Clinton.
Exempel på personer från Sverige som deltagit är Carl Bildt, Anders Borg, Jacob Wallenberg, Maud Olofsson, Mona Sahlin, Percy Barnevik, Per G Gyllenhammar, Fredrik Reinfeldt , Hans Stråberg.”
När får vi de halvblinda stora medierna att ordentligt granska denna skumma sammanslutning som har stort inflytande över både vår vardag, nanoteknik, GMO, kärnkraft, uranbrytning, atomvapen, krig och fred. Bland mina grannar i Sjöroten finns knappast någon som ens hört talas om Bilderberggruppen. När ska Mediatan , som Maria Pia Boethius i sin bok kallar de stora halvblinda medierna, granska de lika farliga som hemliga Bilderbergarna.
Rune Lanestrand

2 Responses to Bilderberggruppen – ett farligt, hemligt sällskap

 1. Moster Gerd skriver:

  Nästa mission för Bildebergergruppen verkar vara en världsvaluta dvs en gemensam global ekonomi.
  Om man googlar på Bildeberg och börjar läsa så blir man mörkrädd – dels över hur mycket som hänt så att säga slumpvis (EU-bildning t ex. Irlands omröstning som enbart var spel för gallerierna) och dels över vilka svenskar som är deltagare. Demokratin försvann på 50-talet det är då ett som är säkert!
  Läs följande länkar:
  http://www.nyapolitiken.biz/bilderberg/bilderberg_index.html
  http://www.nyapolitiken.biz/bilderberg/bilderberg-agenda-avslojad.html
  http://blogg.aftonbladet.se/stopnwo/2009/06/svenska-bilderbergare

  Gilla

 2. Gittan skriver:

  Det här har inte jag heller hört talas om. Det är ju fruktansvärt.Och sen att det är valda politiker över alla blocken. Vad är det som är så hemligt. Vad är det som händer bland våra politiker och vad gör resten utav bihangen som vi valt fram? Har alla fått munkavel på sig. Det här är inte godtagbart längre. Jag är väldigt kluven i mitt val.Man kanske kan be Dan Josefsson forska i det här, han är en duktig å saklig jornalist. Å tack för ditt engagemang

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: