Ytterligare en ”Toppfrysaffär” på gång i Vänersborgs kommun?

Centerpartisten Bo Carlsson är i farten igen. Det oroar mig verkligen. Nu ska han köpa hela fabriksområdet efter nedlagda Holmens bruk i Vargön. En högriskaffär som kan bli ännu värre för skattebetalarna än Toppfrysaffären.
Det gamla industriområdet torde vara ett av de mest miljöfarliga och nedsmutsade i Vänersborgs kommun. Så jag förstår att Holmen Papir vill komma undan och t o m få betalt för att slippa stå till svars för framtida upptäckter av gifter i jorden. Den sanering som Holmen enligt Carlsson ska göra kan man fråga sig hur den ska gå till. Tydligen ska den ske snabbt och det rör sig om inte mindre än 80 hektar, 800 000 kvadratmeder.
Någon annan än Bo Carlsson ska nog granska den ”saneringen” oavsett tilltänkta affärer.

I stället för att slutföra affären måste en genomgripande oberoende undersökning av området genomföras. Och alla miljöfarliga föroreningar kartläggas. Det kan visa sig stt det blir som vid bygget av Arena Vänersborg. När man började schakta visade det sig att jorden marken innehöll dumpad krom. Även den sexvärdiga kromen som är ytterst giftig.
Hur kan kommunstyrelsen på nytt släppa loss den omdömeslöse Bo Carlsson för att göra nya storaffärer?
Har man redan glömt Toppfrys affären eller att Carlsson inte ens kan sköta sin egen ekonomi. Innan socialdemokraterna tog honom till sitt bröst och hjälpte fram honom till de största köttgrytorna hade han 35 betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Det finns ju enlig Carlsson ett tiotal andra intressenter. Låt dem köpa. Och sätt Bo Carlsson i politisk karantän från och med nu fram till valet. Efter höstens val torde han inte utgöra någon större fara för Vänersborga skattebetalare.
Rune Lanestrand

One Response to Ytterligare en ”Toppfrysaffär” på gång i Vänersborgs kommun?

  1. Johan skriver:

    EU kommisionen granskar Toppfrys affären och kräver svar från Vänersborgs kommun
    http://ttela.se/start/vanersborg/1.759542-kraver-forklaring-om-toppfastigheten

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: