Försvarsminister Sten Tolgfors vill bomba ihop med USA:s flygvapen på svensk mark?

Det amerikanska flygvapnet ska tillsammans med det svenska öva bland annat bombfällning i Sverige i sommar enligt ett TT-meddelande. Nyheter som bara för några år sedan skulle uppfattas som aprilskämt tvingas man nu ta på full allvar.

”Övningen blir troligen den första mellan enbart svenska och amerikanska militära styrkor på svenskt territorium, uppger tidningen Riksdag & Departement.
En förutsättning för att övningen blir av är att regeringen ger sitt godkännande. Försvarsmakten har begärt att få genomföra övningen som enligt planerna ska hållas under två veckor kring månadsskiftet juli–augusti. Regeringen väntas ge besked i nästa månad.
Under övningen är det tänkt att ett 20-tal amerikanska stridsflygplan och närmare 200 amerikanska soldater ska stationeras på flygflottiljen F 21 i Luleå.
Syftet med övningen är enligt Försvarsmakten att förbättra de svenska flygstridskrafternas förmåga. Under övningen vill försvaret bland annat fälla bomber vid skjutfältet Lomben i Norrbotten.”

Sten Tolgfors

Försvarsminister Sten Tolgfors och den moderata officersjunta som jag skrivit om tidigare binder nu Sverige allt hårdare till USA och NATO. För detta finns ingen som helst folklig acceptans då de allra flesta vill ha en fredlig, alliansfri utrikes- och säkerhetspolitik.
Jag har länge förstått att missionsförbundaren Sten Tolgfors som gjorde vapenfri tjänst bara är den olyckliga slaven på triumfvagnen. Det är den centralt placerade moderata officersjuntan och major Jan Björklund som står för den allt mer militanta utrikes och säkerhetspolitiken. Uppbackad av den omdömeslöse och för svensk säkerhet så farlige Carl Bildt (undrar vad Medvedev tycker om USA:s bombplaner i Sverige?)
Sten Tolgfors blev efter sin utnämning grymt mobbad både från höga militärer och media. Även riksdagsledamöter och hans egna partikamrater kallade Tolgfors för ”Tomhylsan”. Och så gick det som det brukar. Den mobbade fann i sin förtvivlan ingen annan utväg än att bli värre än sina mobbarre.
Helt plötsligt försvann epitetet ”Tomhylsan” i medierna när Tolgfors började prata engagerat om att skicka svenska soldater till Afghanistan. Nu låter han mer och mer som en folkpartist när han vill skicka fler svenska soldater till Afghanistan.
Sten Tolgfors nöjer sig som de flesta mobbade inte med att bli en i mobbargänget. Han vill bli ledaren genom att nu träna bombfällning över svenskt territorim tillsammans med USA. Denna våldtaging av svensk försvars, utrikes och säkerhetspolitik måste stoppas.

Samtidigt som jag i högsta grad avskyr Sten Tolgfors aggresiva försvarspolitik så tycker jag verkligen synd om honom. Han är säkert en snäll och hygglig person. Och man behöver inte vara någon stor människokännare för att se hur han vid varje framträdande trycker undan den lille allvarlige, känslige pojken från Hagfors och Åmål, vapenvägraren och tvingas tala mot sin inre övertygelse för att slippa sina mobbare.
Nu finns ett upprop mot USA:s bombplaner i Norrbotten på http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4363
Rune Lanestrand

5 Responses to Försvarsminister Sten Tolgfors vill bomba ihop med USA:s flygvapen på svensk mark?

 1. Karl Larsson skriver:

  Skriv på namninsamling ”Mot Nato-lekar i Sverige”!

  Gilla

 2. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Rättelse: artikel om politikernas svek mot folket finns på sidan http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/langvarigt-landsforraderi.html

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Den numera helt osminkade samverkan med NATO – UTAN svenska folkets stöd eller vetskap – som våra ”folkvalda” politiker visar är ett provokativt och arrogant förakt för det vi alla inbillat oss leva i, nämligen en demokrati.
  I många länder skulle detta föranleda mäktiga protestaktioner, men i denna fråga som kommer att få djupgående följder för samhället hörs inga diskussioner!
  Media, d v s husbondens röst, är skamligt nog tystade till
  total stumhet i denna för hela folket betydelsefulla fråga.
  Läs mer om sveket i det tysta på http://www.nyapolitiken.biz/sve-politik/langvarigt-landsforraderi.html

  Gilla

 4. Anders-Bo Lindfors Granland skriver:

  Intressant.. Man kan ju undra varför dom tänker så?
  Vi får göra vad vi kan och sätta stopp för detta.

  Gilla

 5. […] En annan flank där fienden sätter in en attack, från runelanestrand.wordpress.com: […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: