Polis och åklagare granskar Arena Vänersborg

Socialdemokraterna och centerpartiets koalition i Vänersborgs kommun har verkligen lyckats med sitt mål att ”sätta kommunen på kartan”. Knappast någon media i landet har missat politiska och ekonomiska skandaler i Vänersborg. Kommuninnevånarna hukar och hoppas; nu kan det väl ändå inte bli värre? Jo, det kan det…
Efter polisanmälan granskas nu bl a fd kommunalrådet och projektledaren S Anders Larsson (s) för hur ärendet skötts. Larsson granskas både i den politiskt så dubiösa rollen som ledande politiker och som näringslivschef i kommunen.
Åklagaren granskar om det föreligger tjänstefel vilken även kan utdömas för politiker som varit försumliga och svikit det givna förtroendet. Åtalspunkten trolöshet mot huvudman kan också bli aktuell. I det här fallet mot skattebetalarna.
Så den som trodde att Arenaskandalen inte kan nå högre höjder har tyvärr fel. Se intervju med bitr överåklagare Sune Johansson som nu granskar Arena Vänersborg.

Marie Dahlin låtsas i TV4-intervjun inte om att hon i sin egenskap av ordförande i Vänersborgs Arbetarekommun har det högsta partipolitiska ansvaret för den orimliga satsningen på Arena Vänersborg. För man måste väl anta att hela Arbetarekommunen ställt sig bakom projektet.
Dahlin talar också om att politikerna måste få utbildning för att klara så här stora upphandlingar. Vi var många i ”Nätverket för folkomröstning om Arena Vänersborg” som, utan speciell utbildning, varnade precis för den ohållbara ekonomiska situation som uppstått.
Nätverket rekommenderade en mycket billigare Arena som är anpassad till kommunens skattekraft och befolkningsunderlag. Så som bl a Trollhättan har gjort.
Hybris och storhetsvansinne som slagit rot i Vänersborgs kommunhus kan man inte utbilda mot. Det kan man bara på demokratisk väg rösta bort i höstens val till kommunfullmäktige.
Rune Lanestrand

5 Responses to Polis och åklagare granskar Arena Vänersborg

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Morgan Larsson har helt rätt! Det är dessvärre lika illa i de flesta kommuner. ”Folkvalda” kommer ofta till fullmäktiges och kommunstyrelsens möten utan att ha läst handlingarna som de ändå har ett inläsningsarvode för.
  Mer än två tredjedelar av vår kommuns (Mark)fullmäktigeledamöter har aldrig sagt ett ord under denna mandatperiod, men då de går ut muttrar de om att det ”egentligen” borde ha blivit ett annat beslut! Varför då inte argumentera för den ståndpunkt man företräder.
  Allmänheten besöker sällan eller aldrig fullmäktiges eller kommunstyrelsens möten och har därför ingen eller ringa kunskap om den parodi på representativ demokrati som utspelas i de flesta kommuner och som på olika sätt – både ekonomiskt och praktiskt drabbar den skattebetalande allmänhet som aldrig bryr sig om vad som händer mellan valen – och det är ju ändå det som räknas!

  Gilla

 2. En av de första åtgärderna som den nya majoriteten måste göra efter höstens val är att avsätta S Anders Larsson (S) som näringslivschef i kommunen.
  Trodde någon att Larsson (S) är borta som politiker, trodde ni fel. S Anders Larsson (S) sitter fortfarande kvar som ordinarie ledamot i NU-styrelsen och förstör vår sjukvård.

  Gilla

 3. Någon har sagt ”Jag oroar mig inte så mycket över ondskan, det farliga är ärliga människors likgiltighet”.
  Jag har varit på varje möte i Vänersborgs fullmäktige i över ett år. Det man ser är den otroliga slapphet som råder från oppositionspartierna M, Fp, KD, Mp och Fv. Det enda parti som kritiskt granskar de föreslagna besluten är V som alltid blir nerröstade av de övriga partierna.
  Nej, avsaknad av omdöme och storhetsvansinne kan inte utbildas bort – det kan bara röstas bort.
  Att Ljuggren (S) bara tänker tanken på att ställa upp i höstens val visar på . . .
  Det behövs helt nya politiker i Vänersborg.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Missa inte Västnytts del 2,från Karl Larsson, som inleds på samma sätt som del 1. Här gör kommunchefen Guy Mahlviker bort sig totalt. Denna person har utsetts av de lika inkompetenta toppolitikerna Lars-Göran Ljunggren (s) Marie Dahlin (s), S Anders Larsson (s), Dan Nyberg (s) Bo Carlsson (c) och Marianne Karlsson c).
  Hade den lokala tidningen ttela bedrivit en normal granskning av s-c-koalitionens skumraskaffärer och politiska korruption hade allt elände stoppats i sin linda. I stället har ttela fungerat som en lokal PRAVDA för koalitionen.
  Rune Lanestrand

  Gilla

 5. Karl Larsson skriver:

  Mer om (in)kompetens och vänskap i Vänersborgs kommunledning med S Anders Larsson och Guy Mahlviker i huvudrollerna från SVT Västnytt
  Guy Mahlviker i Vänersborg gör bort sig 1/2

  Guy Mahlviker i Vänersborg gör bort sig 2/2

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: