Centern lämnar regeringen – Maud Olofsson avgår

Partisekreterare Anders Flanking låter i ett kort pressmeddelande kungöra att centerpartiet lämnar regeringen och att Maud Olofsson lämna sin post som ordförande för centerpartiet.
-Den kraftiga högervridningen har blivit ohållbar. Vi tappar inte bara, väljare och medlemmar utan nu också tunga kommunpolitiker runt om i landet säger Flanking. Vi har helt enkelt svårt att få folk på valsedlarna. Ska vi klara 4-procentspärren måste vi gå i opposition mot vår egen politik. Så illa är det.
– Hela vänsterflanken ligger vidöppen för miljöpartiet. Och vi måste nu återgå till centerns tidigare politik med tyngdpunkten på social rättvisa och en återupptagen kamp mot kärnkraften, provborrningar och uranbrytning.
Flanking meddelar samtidigt att Eskil Erlandsson stannar kvar i regeringen, som politisk vilde, så länge han får gehör för kommersiell odling av Monsantos GMO-grödor i Sverige. Och att han får fortsätta minska stödet till småbruken som han menar står i vägen för fortsatt storleksrationaliserng och ett effektivare gift –och kemijordbruk, enligt LRF-modellen.
Rune Lanestrand
1 april 2010

3 Responses to Centern lämnar regeringen – Maud Olofsson avgår

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Inkommit per mail

  Även detta måste väl vara ett aprilskämt
  Ninna W
  Tack Rune! Det var då för väl, att åtminstone hon avgår
  Glad påsk önskar jag dig och Kristina, Vera

  Nej det var första april 😉
  Jag kollade med David 😉 Haha
  Ni är så roliga!
  Kram igen
  Akiko

  Den var bra! Synd att det är 1 april…
  Malin Larsson

  Gilla

 2. Johan i Svängen skriver:

  Centern har ju alltid prostituerat sig till det parti som har mest arvode att erbjuda. I Vänersborg har Bo carlsson sålt sig och hela kommunen till sossarna bara för att få kosing i den egna plånboken. Carlsson är väl inte så rik med sitt förlustbärande jordbruk.
  Centern lämnar inte ”kommunregeringen” i Vänersborg så länge som Carlsson kan krama ur någon krona av våra skattepengar.

  Gilla

 3. Inga-Lill J skriver:

  Jag trodde först att det kunde vara ett Aprilskämt att Centern lämnar in. Men med tanke på hur de har bedrivit sin politik så är det inte konstigt. Synd att de inte tar med sig Erlandsson. Han behövde ersättas med någon annan.
  Men det enda hoppet man har är att det sker någon förändring i höst efter valet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: