Eskil Erlandsson och Marit Paulsen har fastnat i köttklistret

Den av alla fp-drakar politiskt så uppblåsta Marit Paulsen ställer sig bakom EU-kommissionens beslut att godkänna så kallat köttklister. Det gör även centerns jordbruksminister Eskil Erlandsson som också är mest känd för att buga och tacka för allt som kommer från Bryssel.
Trombin, så kallat köttklister, är en livsmedelstillsats tillverkad av nöt- eller grisblod. Det används för att klistra ihop köttbitar för att lura konsumenterna tro att det är en hel köttbit de lägger i grytan eller stekpannan.
De som kryssade Marit Paulsen in i EU-parlamentet är säkert besvikna. Hon gjorde i valrörelsen stort nummer av att minska stödet till jordbruket. Sedan hon väl blivit invald har hon inte sagt ett knäpp om detta. I stället hoppar hon nu upp som ”gubben ur lådan” och försvarar det motbjudande köttklistret.
Göteborgs-Posten som är ett sunkigt folkpartiorgan kommenterar EU-kommisionens beslut att tillåta köttklister. Men nämner inte med en stavelse att det är stadens och GP:s politiska stolthet, Sveriges kommissionär Cecilia Malmström, som röstade för att köttklister ska godkännas.
Det för miljö- och livskvalité så okänsliga Moderata Samlingspartiet står, inte oväntat, upp för köttklistret tillsammans med folkpartiet som också i första hand lyssnar till industrins kortsiktiga intressen. Och i andra hand till konsumenterna.
Åsa Westlund (s) tillsammans med Lena Ek (c) arbetar för ett nej till köttklister när frågan kommer upp till avgörande i parlamentet. Övriga svenska parlamentariker från S, V, MP och även Piratpartiet väntas rösta nej till köttklister.
Det lutar åt att de båda politiska charlatanerna Marit Paulsen och Eskil Erlandsson blir rejält överkörda när frågan kommer upp till avgörande i EU-parlamentet. Missa inte kampanjsången, inför EU-valet, för min idol Marit Paulsen, på Youtube. Sök bara på Marits sång. Då får du också upp Marit Paulsens geniala recept för att ta bort EU:s jordbruksstöd.
Rune Lanestrand

3 Responses to Eskil Erlandsson och Marit Paulsen har fastnat i köttklistret

 1. Dine Malmsten skriver:

  PS. Självklart är det absurt att fuska till det med ”köttklister” klart förbud.
  Tillåt oss att ha får och grisar på öppna plattser i våra förorter, i parker och grönområden.
  Eller återinför kaninsköttseln.
  En gammal pensionär berättade för mig att då han växte upp i Huvesta i Solna på 30:talet, hade varje hyres-lägenhet en kanninbur(med lägenhetsnr)
  Så var man garanterad sovel, söndags-stek.
  Ett förslag till hyresgästföreningen.
  Hur ska vi kunna bojkotta den fuskande matindustrin, vi som lever i storstädernas förorter?

  Gilla

 2. Dine Malmsten skriver:

  Ja hur ska man livnära sig i framtiden ?
  Å ena sidan de fanatiska vegeterianerna , som vill utrota djurhållningen och låta hela landet växa igen med barrskog.
  När blev det Vänsterpolitik att neka arbetarklassen sovel på matbordet ?
  När Yemen återförenades och Syd-Yemen förlorade sitt Socialistiska styres, hade den fattige inte råd med sin lammgryta längre.
  Över allt i värden är vänsternpolitik synonymt med att alla ska ha råd att äta kött, men i Västvärden där den välnärda moraliserande medelklassen dominerar hela det politiska fältet, vill man tydligen att vi av hänsyn till de stackars djuren,ska återgå till att livnära oss på lingonsylt och potatis, eller den modärnare formen av fattigmans kost ”lins soppan”.
  Å andra sidan, rovdriften inom djurhållningen,abnorma djurfabriker, i kapitalismen ”lönar sig snart inget”
  Hur vore det med lite vanlig sund marxsism,när ska Vänstern våga sig på att kritisera det kapitalistiska systemet,i stället för att moralisera över att folk vill ha billig mat för att ha råd att äta?
  Ska vi skaffa oss husdjur som vi sedan kan äta opp eller hur ska vi klara oss, när ljuset i tunneln saknas?

  Dine Malmsten

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: