Anneli Hulthén ligger riktigt illa till

Jag känner mig trygg med rutinerna” sa kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén i Göteborg fredag förra veckan. Det är lite överraskande med tanke på det omfattande fiffel som Uppdrag granskning drog fram i ljuset. Belåtenheten över hur det fungerar inom förvaltningen i rikets andra stad kom lite väl snabbt för att vara helt övertygande.
När jag den 1 maj kommenterade Hulthén så visste jag inget om att Hulthén hade så personliga relationer till Allbäcks-sfären.

Till SVT Västnytt, i kväll, säger Anneli Hulthén att hon vill ha en utredning om sin egen jävsituation. Då hon har barn tillsammans med Allbäcks, vid det här laget, ökända ombud. Värre kunde det väl knappast bli för Göteborgs främsta politiker mindre än 5 månader till valdagen.
Hade kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén valt att omedelbart säga som det var i stället för att slå fast att ”jag är trygg med rutinerna” hade hon haft större en chans att politiskt överleva den omfattande utredning som nu startas om mutaffärerna i Göteborgs stad.
En timeout är under alla omständigheter på sin plats då det som framkommit är av så allvarlig karaktär att hon knappast kan sitta som kommunstyrelsens ordförande under den förundersökning om mutor som statsåklagare Nils-Erik Schultz redan tagit initiativ till.
Att en advokat också lite väl snabbt nu förklarar att Anneli Hulhtén kan fortsätta som vanligt friar ju inte från det politiskt/moraliska ansvaret. Och det är ju det det gäller för Hulthén som för alla andra folkvalda.
Rune Lanestrand

2 Responses to Anneli Hulthén ligger riktigt illa till

 1. korven skriver:

  Säg det outalade högt!
  Granska inte bara underhuggarna, tjänstemännen, Hultén och moderaten Jan Hallberg.

  Granska ”konstruktören” av ”Göteborgsmodellen” kejsaren av göteborg Göran Johansson och hans kronprinsessa dottern Anna Johansson!

  Gilla

 2. Reine Skatt skriver:

  Hej där!
  Instämmer til fullo med din artikel och dess innehåll. Men… vad kan medborgare göra för att få till stånd en helt fristående utredning? Med dagens styrmedel, som politiker har till sitt förfogande, kan de leda vilken utredning som helst ditt man vill.
  Demonstrationer? Ger uppmärksamhet men leder inte till aktioner. Straffa alla inklusive oärliga politikersom är involverade i den nu aktuella skandalen. Men med vilket organ kan man förvänta sig en korrekt genomlysning? Tror inte vi kommer att få se en godtagbart rapport, tyvärr!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: