Bengt Westerberg skadar Röda Korset

Inte bara Röda Korsets generalsekreterare Christer Zettergren utan också dess ordförande, den politiska folkpartiskojaren, Bengt Westerberg borde tvingas avgå. De båda herrarna har lika stort ansvar för att Johan af Donner under flera år kunde stjäla sammanlagt 5,2 miljoner från Röda Korset.
Jag har tidigare skrivit hur fel det är att avdankade höga politiker väljs till ordförande i idéella organisationer. Tyvärr sker det alltför ofta. Inte minst inom välgörenhet och inom idrotten på olika nivåer.
Ofta är dessa ordförande inte särskilt intresserade av organisationen utan är främst ute efter feta arvoden. De kan missköta sitt uppdrag hur mycket som helst och ändå sitta kvar. Tack vare sina höga politiska kontakter. Och medier som verkar vara imponerade av att de varit partiledare, statsråd, partisekreterare, statssekreterare.
Ulrika Årehed Kågströms uppgift att rentvå Röda Korset blir inte lätt så länge Bengt Westerberg är ordförande. Westerberg kan väl leva gott ändå på sina pensioner från tiden som minister och partiledare. Så någon nöd på honom går det verkligen inte.
Så måste man fråga sig om organisationer som Röda Korset ska betala så höga löner. Med tanke på att hela organisationen vilar på uppoffrande, idéellt arbete. Årehed Kågström får en månadslön på 86 000.
Lönesänkningen för den idéelle Bengt Westerberg blev närmast en lönförhöjning då han nu har fritt fram för ytterligare extraknäck som i dag uppgår till dryga 600 000 utöver Röda Korslönen. Återkommer till detta.
Rune Lanestrand
svt

One Response to Bengt Westerberg skadar Röda Korset

  1. Kent Karlsson skriver:

    Frälsningsarmen och mitt lokala Lions är de enda jag kommer att skänka pengar till hädanefter!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: