Euron och den gemensamma valutan har bidragit till krisen i Grekland

David Cameron förde tory till valseger genom sin kritiska hållning till EU som nu också misslyckas med sitt valutasamarbete.
I propagandan inför folkomröstningen skulle ett svenskt medlemskap och införande av euron utgöra en försäkring mot just det som nu händer med Grekland. Nu visar det sig att allt var bara skrämseltaktik, tomt prat och propaganda.
Britterna gör helt rätt när de står på sig och menar att det är euroländerna som ska ställa upp för Grekland. Och det är ju ytterst logiskt då det är EMU som är en starkt bidragande orsak till den ekonomiska krisen i Grekland.
Det var Camerons kritiska hållning till, Lissabonfördraget euron och EU:s överstatlighet och kravet på mer makt till britterna som gav honom den stora valframgång. Väl medveten om att grunden för en stabil världsekonomi läggs i varje land där medborgarna har möjlighet att påverka den förda politiken och även får ta notan då besparingar måste genomdrivas.
Det går inte som EU nu är inne på att inom ramen för det misslyckade euro-samarbetet flytta ansvaret från Grekland till länder som har skött sin ekonomi bättre. Denna missriktade solidaritet, som nu även Anders Borg talar sig varm för, ger helt fel signaler även till andra lättsinniga regeringar och länder.
Sverige borde i stället lära av britterna och inte ställa upp på den planekonomi som EU är på väg att genomföra. Jag anser att Anders Borg, i kväll, i Bryssel är på väg att svika de svenska medborgarna som klokt nog röstade nej till euron.
Rune Lanestrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: