Sven Bergström – se vilka Alliansvänner du har

”Elise Ryder Wikén leder (m) i Bergs kommun och hon startade sin valturné bl a i Svenstavik den 3 juni med att vara positivt inställd till uranbrytning i Oviken, Bergs största jordbruksbygd.
I morgon ska (m) föreslå kommunfullmäktige att Bergs kommun ska ändra uppfattning om prospektering av uran och att de ska häva beslut om att använda vetot om det blir fråga om uranbrytning. Hon vill att en utredning kommer till stånd.” (slut citat)
Jag saknar ord för denna totala brist på känsla för moder jord, den hotade svenska fjällvärlden med sina urantíllgångar och våra barn och barnbarns hälsa. Hänsynslösa moderater som Ryder Wikén skrämmer mig. I takt med att opinionssiffrorna stiger och kammen växer vågar de mest miljöföraktande kortsynta moderaterna att visa sitt rätta ansikte.
Sven, tänk en gång till före morgondagens omröstning om tio nya kärnkraftverk i Sverige. Du har alltid för mig och Kristina framstått som ett ljus i det tilltagande centermörkret.
Vi har respekt för dina försök att lindra riksdagens beslut men vill att du med högburet huvud kan lämna riksdagen och återvända till din kära hembygd i Forsa.
För att uttrycka min fasa över Maud Olofsson och centerns historiska svek i kärnkraftfrågan vill jag citera Havamal: Fänad dör, fränder dör, själv dör du även; ett vet jag som aldrig dör; dom över död man.
Rune Lanestrand

One Response to Sven Bergström – se vilka Alliansvänner du har

 1. Gösta Walin skriver:

  Hej Rune

  Tack för detta inlägg. Dagens SvD brännpunkt har en utmärkt artikel om kärnkraftsekonomi, subventioner mm

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ny-karnkraft-kan-bli-dyr-for-staten_4865719.sv

  Hälsn Gösta

  Tack förtipset. Den hade jag missat. Har redan länkat.
  Hälsn
  Rune

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: