Nya galenskaper kring Arena Vänersborg

Den som trodde att galenskapen kring Arena Vänersborg hade nått sin kulmen, när Marie Dahlin (S) och Marianne Karlsson (C) båda sa att de skrev på fakturor för Arena bygget utan att veta vad de skrev på, hade fel.
Många trodde nog eller hoppades att skandalen med revisorernas prickning av alla ledamöter i Barn– och utbildningsnämnden, även de som röstat emot Arenan, var oslagbar. Men även de misstog sig.
För enligt Radio Väst har arbetarekommunens ordförande Marie Dahlin tillsatt sin partikamrat, Arenans projektledare S Anders Larsson, att utreda om kommunen (läs Larsson) bättre hade kunnat kontrollera de orimligt ökade kostnaderna för Arena Vänersborg.
Som skenade från ursprungliga 90 miljoner till 300 miljoner.
Är det rimligt att sätta en person som i det här fallet själv är föremål för polisutredning, för misstanke om tjänstefel och trolöshet mot huvudman, som utredare av Arenaskandalen?
Allt detta spel för gallerierna medan de högsta politiskt ansvariga i s-c-majoriteten sitter i orubbat bo. De som tillsammans med Larsson bär huvudansvaret för Arenabygget. Nämligen de båda välbetalda kommunalråden Lars-Göran Ljunggren (S) och Bo Carlsson (C) som sitter och hukar i kommunhuset och hoppas att revisorernas beställningsarbete ska godtas av väljarna när de nu går till val på budskapet om att Vänersborgs kommun har den bästa ordning på finanserna.
Vänersborg är inte Grönköping. Vänersborg är en närmast politisk kriminellt styrd kommun. Som exempel kan nämnas att varken s eller c nämnde med ett ord i valrörelsen 2006 att man avsåg att bygga en Arena för hundratusentals kronor.
s-c-majoriteten tillsatte, partikamraten Guy Mahlviker som kommundirektör, utan att tjänsten, enligt kommunallagen, utlystes. Man tillsatte S Anders Larsson, som är en fullständig nolla när det gäller företagande och ekonomi (utom sin egen) som näringslivschef i Vänersborgs kommun. Även det utan utannonsering. Dessutom missköter man så till den milda grad registreringen av handlingar att kommunen prickats av JO.
Nu frågar sig alla;kan det bli ännu värre? Troligen har vi ännu inte sett botten på detta politíska träsk.
Rune Lanestrand
ttela Radio Väst ttela

8 Responses to Nya galenskaper kring Arena Vänersborg

 1. […] makten? James Bucci (v) och Morgan Larsson Välfärdspartiet gav svaret; De ansvariga borde redan ha avgått. När de inte har förstånd eller skam i kroppen nog för detta måste de väljas bort i valet. […]

  Gilla

 2. Allan skriver:

  Centern utmärker sig även på andra områden. Såg just på ATL:s hemsida att partiet skall satsa på högutbildade innerstadsväljare som tjänar över 400000.
  Man har tydligen analyserat vilka intressen sådana kan ha, och tänker väl sedan komma med ”anpassade” förslag.
  Rune har säkert synpunkter på detta.
  Vart tog partiet för landsbygdens folk vägen? Enligt mitt lilla huvud är en starkt bidragande orsak ”rationaliseringen” inom jord och skog vilka minskat landsbygdens andel av valmanskåren.

  Gilla

 3. Johan skriver:

  Signaturen ”Niklas” skrev denna underbara satir på ttela tidigare idag som kommentar under artikeln om Marie Dahlin, tyvärr blev den censurerad senare under dagen.

  ”Vi är inte alls upprörda.
  Marie Dahlin är en av kommunens absolut mest meriterade politiker, efter att först ha gjort en kometkarriär inom det privata näringslivet har hon lyft hyresgästföreningen till nya höjder. Nu tar hon det fulla ansvaret och stöttar sin partikollega S Anders i hans strävan för att redogöra för Arenanskostnader och de brister som har funnits från de enskilda företagarna i upphandlingsförfarandet. Vi har skäl att tro att S Anders har tackat nej till flera tunga uppdrag inom näringslivet bara för att ta detta uppdrag.
  Vi måste ha respekt för uppdragets komplexitet och den kompetens som krävs för att slutföra uppdraget med en accurates som bär S Anders bomärke. Att allmänheten uppvisar en skepsis får ses som ett utslag av avund för denna inte får stå i Dahlin logen och mingla med den övriga kompetensen inom Arenaprojektet.
  Vi känner en trygghet att få lägga vår röst i nästa val på S som vanligt.”

  Gilla

 4. Låt väljarna avgöra saken i september. Men låter man S+C politikerna få nytt förtroende så är det risk att invånarna klassas som Sveriges mest korkade.

  Gilla

 5. Claes Mentzén skriver:

  God morgon på er.

  Är ganska ny i kommunen men har följt med debatten om Arenan och jag tror inte det är sant det som skett. Hur är det möjligt att man kan ge uppdrag till en person som var ansvarig för Arenabygget att själv undersöka vad han gjorde som var fel. Det är väl ett sätt att hitta andra syndabockar så klart? Kompetensen verkar ju vara nästan obefintlig. Finns det något sätt förhindra detta?
  Jag är med.

  Hälsningar
  Claes Mentzén
  Tel. 0708 929336

  Gilla

 6. […] Merläsning om arenans kostnader: Vänsterpartiet 1 Vänsterpartiet 2 TTela Rune Lanestrand […]

  Gilla

 7. Morgan Larsson skriver:

  Rune skriver inte inledningen på ett nytt nummer av Kalle Akna och Ankeborgs kommun.
  Han skriver om det som händer i Vänersborgs kommun. En enda sak har S-C med råge lyckats med, att sätta Vänersborg på kartan.
  Tyvärr tvingas vi att ge Rune rätt i det han skriver även om det låter otroligt.
  Att kommentera Runes skrivelse behövs inte, den talar men önskvärd tydlighet för sig själv.
  Detta är den otroliga verkligheten i vår kommun.
  Nu kan väl bara de på S-valsedeln med familjer rösta på S. Det bör förhoppningsvis inte bli mer än ca 150-200 röster.
  Vad kommer härnäst?
  Morgan Larsson – Välfärdspartiet

  Gilla

 8. Huggbävern skriver:

  Alltså, inte nog med att man sätter ulven att vakta fåren, nu anlitas samme gråpäls att ta reda på varför fåraskocken decimerades så kraftigt.
  Hade det inte varit för att detta hände i Vänersborg hade man blivit förskräckt ….

  En liten detalj, slängde inte Stig Anders eller Ljuggren ur sig något om ”tak över bandyplan för 40 miljoner”, dagarna före valdagen?? Och det blev nästan 10 gånger mer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: