Stureplanscentern driver centern ut ur riksdagen

Allan Pettersson uppmärksammar mig på att centern ska satsa på höginkomsttagare i Stockholms innerstad med en inkomst på 400 000 om året. Tydligt är att Stureplanscentern, som vill ha mer kärnkraft, och som är Maud Olofsson speciella kelgris, nu helt tagit över partiets idéologiska kurs.
Sveriges Radios ekoredaktion har kommit över en hemlig valplan som de Timbroutbildade stekarna tagit fram. Målgruppen beskrivs i dokumentet som ”modernister i Stockholms innerstad med intressen som sportdykning, konst, utrikespolitik, gatumode, andra länders kultur, segling och museibesök och mentalt aktiva”
Per Ankersjö som är ordförande för Stockholmscentern säger att partiet inte har så stora resurser och att man därför måste prioritera i valkampanjen.
-Om vi sprider våra kampanjer alltför mycket så riskerar vi att inte komma in nånstans säger Per Ankersjö.
Han har tydligen inte förstått att det är just Stureplanscenterns stora inflytande på centerns poltik som redan skrämt bort så många av partiets väljare.
Med den nya satsningen på Stockholms överklass är risken ännu mindre att centern, med sin svekfulla politik, klarar 4-procentspärren i höstens val.
Rune Lanestrand
Dagbladet

4 Responses to Stureplanscentern driver centern ut ur riksdagen

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Hej Lars-Håkan,
  Ursäkta! Av misstag försvann din kommentar på bloggen.Lägger in den så här i stället:
  ”Lars-Håkan Halldin Läser i brokiga blad att centern i Stockholm skall satsa på rika krösusar. Jag gör det, då blir det inga mandat i Staden.Lika bra det. Nej jag föreslår satsa på småfolket med löner från 0 – 250.000.Lyckas ni där har ni tio mandat men då krävs det en småfolkspolitik som ser till fattiga sjuka arbetslösa och pensionärer. Jag säger som Lars Werner sa en gång ”Någon jävla ordning får det lov att vara i ett parti” slut citat

  Min kommentar
  Intressant att även centerns seniorkandidater i höstens riksdagsval reagerar mot Stureplancentern allt märkligare politik.
  Rune

  Gilla

 2. Sven G. skriver:

  Hej Ni alla Gammelcenterpartister.

  Jag säger som jag sagt tidigare.
  Centerpartiets stora kapital lockar.
  Hyenor som samlas vid ett sargat djur
  får oftast ett skråvmål.
  Den som lever får se…….-

  Gilla

 3. Mållgan skriver:

  Per Ankersjö (C) sprider lögner. Centerpartiet satsar 65 miljoner i valrörelsen, det är bara Socialdemokraterna (70 miljoner) och Moderaterna (hemligt, men förmodligen lite över 100 miljoner) som har större budget än Centerpartiet.

  Gilla

 4. Inga-Lill J skriver:

  Jag tycker nog det är dags för ett nytt parti för oss som bor ute på landsorten! Det är dags att lämna den där hjärntvättade storstadsfalangen inom centern. Då kan de sitta där runt Stureplan med omnejd o se hur många väljare det blir till hösten. ”Innefolket lär nog inte räcka för att få dem över 4% spärren. Det där folket har ju fullständigt tappat förankringen i verkligheten de verkar ju leva i någon slags tramsig fantasivärld. Sportdykning! Gatumode! Fnys, vad är det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: