Arena Vänersborg – träsket allt djupare

F kommunalrådet S Anders Larsson (S)sitter nu fast ända upp till midan i de politiska träskmarkerna kring Arena Vänersborg. Det de kommunala revisorerna sorgfälligt undvek att ta redan på, nämligen vem som beslutat om alla tilläggsbeställningar, har nu kommit till offentlighet.
Radio Väst har nu lyckats få fram denna handling som borde varit tillgänglig för revisorerna och som visar att det är projektets ledare S Anders Larsson som bakom ryggen på nämnden har gjort beställningarna. Larsson som nyligen utsågs av Marir Dahlin att utreda om han själv gjort något fel som projektledare.
Vänersborgs revisorer går till den kommunala historien som rekordhållare i politiskt fiffel i sina försök att skydda S Anders Larsson, kommunalråden Lars-Göran Ljunggren (S) och Bo Carlsson (C) samt de två ledande s-politikerna, arbetarekommunens ordförande Marie Dahlin och fullmäktiges ordförande Dan Nyberg.
Hur huvudlöst revisorerna handlat framgår bäst av att ledamoten Stefan Kärvling i barn- och ungdomsnämden prickades av revisorerna trots att han reserverat sig mot byggandet av skrytarenan Vänersborg.
Vad är det då för skrupelfria personer och politiskt så ohederliga personer som är revisorer i Vänersborgs kommun.
Jo, det är Torsten Gunnarsson (S) ordf, Thomas Boström (M) v ordf, Åke Calesson (FP) Benny Johansson (S), Eva Jonsson (C) Roger Karlsson (FV) och Christin Slättmyr (S).
Om det finns någon rättvisa är det dessa personer som inte ska beviljas ansvarsfrihet och dessutom omdedelbart självmant lämna sina uppdrag. De har förbrukat allt förtroende i sitt cervila bugande för makten.
S Anders Larsson har för dagen gått under jorden och nu är det väl bara åklagare Sune Johansson som kan få fram honom ur hans gömsle. Johansson utreder om S Anders Larsson gjort sig skyldig till tjänstefel och trolöshet mot huvudman.
Därom torde det väl knappast råda något tvivel om längre.
Rune Lanestrand
Radio Väst ttela

3 Responses to Arena Vänersborg – träsket allt djupare

 1. […] Rune Lanestrand […]

  Gilla

 2. Sven G. skriver:

  I sakfrågan ”Vänersborg” är jag helt oinsatt, men, den politiska bakgrunden är värd att belysa. De flesta politiska partier består mestadels av aktiva politiker som i bästa kompisanda krattar manegen för varandra och när skit kommer till ytan är alla rörande eniga om någon dunkelhet som ingen råder över. FÖRR i större utsträckning än nu och den ordning som borde vara rådande är att åtminstonde lokala politiska partier har en vägledande politisk styrelse som skriver program och viljeinriktning. De personer som sitter i partiets styrelse bör inte ha några förtroendeuppdrag.
  Nu är det i kommunerna fullmäktigeledamöterna som i sina partier nominerar listor, bedriver valkampanj och bestämmer vad dom anser vara viktiga valfrågor allt för att maximera röstetalet. Snacka om självspelande piano.
  Demokratin och ”gräsrötternas” verkliga behov kommer i andra hand. Om nämnda förhållande är debatt av behovet.

  Gilla

 3. Stefan K skriver:

  Huvudet på spiken Rune!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: