Carl Bildt, –”påfallande ointressant”

Pentagons läckande uppgifter om hur vedervärdigt kriget mot de civila är i Afghanistan, och som upprört en hel värld, avfärdar Sveriges utrikesminister Carl Bildt som på fallande ointressant.
Bildts uttalande vittnar om en cynism och brist på empati som jag trodde var omöjlig för en person i hans ställning. Tur ändå att han inte lyckades blir EU:s utrikesminister vilket han så starkt eftersträvade.
När Carl Bildt säger att ”Det jag har sett har varit påfallande ointressant” bekräftas att han känt till övergreppen mot de civila i Afghanistan utan att reagera och ta avstånd. I stället har han och Sten Tolgfors fått med sig riksdagen på att sända ytterligare svenska soldater till detta lika hemska som meningslösa krig.
Det är en skam för Sverige som haft fred i 200 år och som tidigare varit känt för sina medlande och humanitära hjälpinsatser har fått en utrikesminister som tillhör en av de värsta hökarna inom EU.
Med sina smutsiga fingrar i Lundin Oil och indirekt medansvarig för övergreppen och dödandet av civila och brända byar i Sudan är Carl Bildt är, för var dag som går, en allt större belastning för den borgerliga regeringen.
Rune Lanestrand
GP GP DN

2 Responses to Carl Bildt, –”påfallande ointressant”

  1. Lisa skriver:

    Det visar vilket förakt Carl har för fotfolket. Jag undrar verkligen vem han företräder när han går på Bilderbergmöten, med andra toppolitiker och de rikaste företagsledarna i världen, och är en frimurare av hög grad. Är det någon som tror att han företräder Sveriges folk längre? Det Afghanska folket? Att han egentligen vill fred för folket i Israel/Palestina? Att han var en duktig fredsmäklare i Sudan?
    Nej, för mig det är uppenbart vilka han företräder. Som så många av våra ”folkvalda” politiker. Jag tror inte det finns något parti som vågar kritisera de verkliga makthavarna ovanför deras huvuden.

    Gilla

  2. […] Carl Bildt – ”påfallande ointressant” […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: