Ska våra gamla betala Arena Vänersborg?

Pengarna i Vänersborg räcker inte till för särskilt boende för gamla som inte längre klarar sig i hemmet. Barnen till en 98-årig (fyller snart 99) mor bemöts mycket bryskt då de vill ha ett kommunalt boende i Vänersborg.
Den gamla måste acceptera ett rum i Brålanda 3 mil bort annars föreslår kommunen att hon återvänder till sin lägenhet i Vänersborg trots att hon efter att ha ramlat, och fått hjärnskador och vårdats på NÄL, inte kan vara uppe ensam efter olyckshändelsen.
Accepterar ni inte Brålanda så får ni själva ta hand om henne. Då stryks hon från väntelistan säger kommunens handläggare.
Det de anhöriga särskilt reagerar mest mot är den otrevliga tonen och de hot som uttalas från kommunens sida. Som att deras mor kommer att strykas om hon inte omgående accepterar att ta erbjudandet om ett rum i Brålanda. Varför kan hon inte få stå på tur efter någon som får gå före och som vill till Brålanda undrar man? Handläggarna hotar också med att den gamla och de anhöriga själva får betala på NÄL om hon inte vill flytta hem till sin lägenhet eller acceperar att flytta till Brålanda med möbler och allt.
Är detta verkligen i sociallagens anda när man uppträder så omedgörligt och använder ett sådant maktspråk från kommunens sida.
Har fler gjort samma dåliga erfarenhet när det gäller boende för gamla och sjuka i Vänersborgs kommun?
Har redan den extremt dyra Arena Vänersborg satt stopp för utbyggnad av tillräckligt många platser så att vi inte längre kan ge våra äldsta en värdig vård och tillvaro.
Rune Lanestrand

ttela

One Response to Ska våra gamla betala Arena Vänersborg?

  1. Pål Magnussen skriver:

    Förvånande!

    Min mor som har lite problem med synen och närminnet fick ett erbjudande om plats men blev rädd av ett upplevt mörker och tackade nej. Hon fick stå kvar i kön och kunde några månader senare flytta in på samma äldreboende i ett ljusare rum. Men det är klart; det var i Mellerud och här har vi bara sjöbodar att betala, inte något björnhus eller en ishall under tak…

    Pål

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: