LRF och Scan lurar konsumenterna

Svenska Dagbladet skriver i dag om hur stor importen är av fläskkött. Att Scans största slakteri ligger i polen kommer säkert som en stor överraskning för de flesta konsumenter.
Tidningen tar också upp hur smittsamma sjukdomar frodas i djur-fabrikerna.
Alla som köper scans produkter för de vill köpa svenskt undrar förstås om även köttet från Scans slakteri i Polen säljs som svenskt i affärerna.
Lite bakgrund till hur bondekooperationen spårat ur, hur LRF och Scan lurar både bönder och konsumenter, finns i en tidigare artikel i tidningen Folket.
Sedan LRF tillsatt en av sina medlemmar, Eskil Erlandsson (C) som jordbruksminister har de nu fått igenom sitt gamla krav på slopad miljöavgift på konstgödsel och ökade investeringsbidrag till nya och större djurfabriker. LRF:s krav att få odla GMO-grödor i Sverige har Erlandsson också tillmötesgått.
Alternativet till dagens djurmisshandel i djurfabrikerna är en satsning på småskalig och djurvänlig produktion. Läs gärna journalisten och författaren Gunnar Lindstedts bok Svart Jord. Han vill ha en miljon småbruk i Sverige i stället för djurfabriker. Boken kan beställas dirket från författarenr, tel 08 7365837.
Slopad miljöavgift på konstgödsel innebär ökad användning och därmed ökad läckage av näring till bl a Östersjön som i sin tur leder till ännu svårare algblomning.
Rune Lanestrand
DN SVD SVD

3 Responses to LRF och Scan lurar konsumenterna

 1. Allan skriver:

  Efter att ha läst alla avslöjanden, det ena värre än det andra, är det för den konsument som vill vara säker på vad hon eller han stoppar i sin kropp egentligen bara två möjligheter som återstår. Antingen att själv odla och föda upp, eller att köpa direkt av en mindre producent där man är säker på och själv kan få se hur produktionen går till.
  Så en närliggande sak. Såg just på ATL:s hemsida att forskarna för första gången hittat vildspridd genmofifierad raps i USA. Det som inte skulle hända enligt experterna har alltså hänt. Om detta må vi berätta!

  Gilla

 2. Inga-Lill J skriver:

  Ja industriuppfödning av djur kan aldrig bli till djurens fromma. Det kommer alltid att få mig att tänka på någon sorts koncentrationsläger.
  Att storskaligheten med LRF i spetsen fortsätter som vanligt det fick jag ett bevis på i brevlådan häromdagen. En informationskurs från bl a länstyrelsen o hushållningssällskapet om hur EN PERSON SKULLE KUNNA SKÖTA ETTUSEN TACKOR!!! Jag vet flera inom Småbrukarna som liksom jag höll på att gå i taket! Hur skulle detta vara möjligt med tanke på djurskydd o fårens välbefinnande? Tänk bara under lammningstiderna hur ska en människa kunna ha uppsikt över alla lammande tackor? Även om de lammar i omgångar så blir det ett hart när omöjligt göre. Och förresten vad är det för nöje o slita på det sättet. Nä fy säger jag.

  Gilla

 3. anna skriver:

  Djur är Människor!
  MAN HAR DE DJUR MAN FÖRTJÄNAR, OCH DJUR HAR SAMMA RÄTT TILL LIV OCH SKYDD SOM BARN!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: