Skyll inte branden i Rosengård på polisen

När vuxna ungdomar i Rinkeby tände på Rinkebyakademien skylldes detta på att polisen provocerat fram branden. KG Bergström var värst. Han höll formligen korsförhör i svt med den anvarige polischefen. Det var både upprörande och pinsamt. Journalistik på lägsta nivå.
Jag hoppa verkligen att detta nu inte upprepas efter ytterligare en brand i invandrartäta områden. Denna gång i Rosengård.
Det alla talar om; att Sverige mísslyckats med sin generösa invandringspolitik. Det tycks vara förbjudet ämne för riksdagspartierna i den pågående valrörelsen.
Folk, inte bara gamla människor, är mycket oroande över utvecklingen. Hur ska det sluta, är den ständigt återkommande frågan.
Varför låter de etablerade partierna Sverigedemokraterna ha monopol på invandringspolitiken. Har det gått prestige i frågan så man inte vill erkänna att hela integrationspolitiken till stora delar är fullständigt misslyckad.
De problem som uppstått i Rinkeby, Rosengård på Hisingen m fl skulle lika väl kunnat uppstå om det varit svenskar som trängts ihop i en hopplös miljö utan arbete och små eller inga framtidsutsikter.
Det innebär inte att den enskilde inte har ansvar för sina handlingar och ska ställas till svars för det. Men det grundläggande problemet måste upp till en seriös offentlig debatt.
Mina erfarenheter, som tidigare ledamot i polisnämnden i Vänersborg, har gett mig en god inblick i polisens oerhört svåra arbete. Och det är orimligt kräva att polisen ska kunna klara av de enorma problem som en oansvarig invandrar- och integrationspolitik har skapat.
Stoppa till vidare den stora strömmen av invandrare tills vi ordnat drägliga förhållande med arbete och bostäder till de invandrare som är här. Vi har ansvar för detta. Annars sprängs vårt samhälle i bitar.
Galenpannor och muslimhatare göre sig inte besvär med några kommentarer på min blogg. Jag vill ha en seriös debatt och peka på att riksdagspartierna inte längre kan tiga ihjäl den havererade integrationspolitiken
Det går inte längre att ”visa sol i alla väder” för att citera Totta Näslund.
Rune Lanestrand
DN GP NSD

8 Responses to Skyll inte branden i Rosengård på polisen

 1. Allan skriver:

  Du tycker alltså precis som jag att Mediatan har stor del i det hela. Vid alla konflikter etc framställs det hela tiden som de elaka svenskarnas fel, här personifierade av deras polis.
  Så vet vi ju alla att det även finns mycket som inte du och jag får reda på, därför att Mediatan inte tycker det är PK att berätta.
  En stor del av de människor som kommer hit gör det efter att ha betalt flyktingsmugglare. Enligt vad invandrarvänner berättat rör det sig om flera hundra tusen kronor. Men de människor som inte kan skaffa fram dessa pengar? Ja, de får väl stanna kvar i sina hemländer och svälta ihjäl.
  Denna grymma verklighet borde svenska politiker tänka på och ta hänsyn till.
  Tänk om Mediatan kunde börja att uppmärksamma situationen för de sämst ställda. Men det är nog fåfängt att vänta sig något medlidande från det hållet.

  Gilla

 2. Marit skriver:

  Ang. vindkraftverken på Skogaryd, undrar jag, läste på Din blogg, O även ett annat inlägg att det inte hade tagit något beslut än… O det lät ju som något positivt… Men varför är snart hela Skogaryd avverkad… Timmerbilarna kör i skytte trafik. Det är inte gammal skog som gallras.
  Nu är hela vackra Skogaryd förstörd, Nån måste stoppa detta….Vill gärna veta vad som är på gång, bor nära och vill ha en en fin skog. Som det har varit.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är ganska tyst om planerna just nu. Kanske vet Anders Hjort mer. Hans mailadress är hjort.anders@telia.com
   Det bedrivs utan tvekan rovdrift på Skogaryd. Kalhygge efter kalhygge och hänsynslöst sönderkörda marker. Skogsmaskinerna går oavsett hur blött det är i markerna. Ingen hänsyn tas ens till kulturlämningar som de gamla stigarna mellan torpen. Allt körs sönder.
   Langensköldska stiftelsen beskriver Skogaryd närmast som ett naturreservat. En jaktskyttebana har tydligen också anlagts av Svenska Jägareförbundet som arrenderar jakten.
   Den högst ansvarige är ordföranden i Stiftelsen, landshövding Lars Bäckström.

   Gilla

 3. Christian skriver:

  Allt detta är avsiktligt från politikerna. Sök på kulturell marxism eller cultural marxism. Där har ni anledningen till att våra ”folkvalda” håller tyst. Media är med på det, de är ju beroende av presstöd. Motsättningar mellan folk = kontroll. EU styr detta och de vill ha sin europeiska superstat.

  Gilla

  • Jerry skriver:

   Märklig resonemang ”Motsättningar mellan folk = kontroll.”
   Utanför EU finns det motsättningar mellan folk, det har alltid varit så sen människans begynnelse!

   Jugoslavien splittrades ju i små stater efter Titos död p.g.a. motsättningar mellan folk…
   Alltså Josip Broz Tito misslyckades med att (tvinga)skapa fram ett mångkulturellt land!

   Du påstår att EU styr detta för att de vill ha sin europeiska superstat…., om jag mins rätt så alla stater ansöker om medlemskap i EU!

   Har du en åsikt om Turkiets önskan att vara en del av EU?

   Med Turkiet som EU medlem blir det ju en europeisk superstat med ytterligare 71.517.100 miljoner medborgare till nuvarande 501.062.000, sammanlagt 572.579.100!

   Då skall du kunna snacka om kontroll från Turkiets sida som innehar majoritetsröster….

   Gilla

 4. Jerry skriver:

  Bråk med ett 30-tal personer från olika etniska grupper som slogs med basebollträn och andra tillhyggen, är bevis att dessa människor saknar förmågan för samlevnad. Trotts att de sitter i samma båt…

  Fråga är varför alla skyler på politiker för den misslyckade integration?

  Dessa människor har inte lust/anledning att assimilera sig i samhället.
  För sådana skulle det betyda att sluta leva enligt deras livsperspektiv som är inte kompatibel med den svenska.

  De längtar inte efter integration för då känner de sig svaga.
  Ingen tvingar dessa människor att flyta till invandrartäta bostadsområde, det gör de av egenvilja!

  På grund av detta så kan man träffa sådana som trots 15 år i Sverige är svenska vokabulären begränsat till ”Tack, nej tack, förstå inte svenska, ursäkta kostar hur mycke?”

  Man kan ju skriva en avhandling i ämnet, men det skulle inte hjälpa att få dessa människor att vara en integrerat del av samhället.

  Gilla

 5. anna skriver:

  Samma trista bråk i invandrargrupper

  Gilla

 6. leonardo34 skriver:

  Etniska konflikter som övergår till rena handgripligheter, är något som vi får vänja oss vid i dagens men framför allt i framtidens Sverige. Man kan undra om dagens ansvariga politiker har kalkylerat med detta?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: