Eskil Erlandsson hycklar om skolmaten

Det skorrar riktigt illa när industrijordbrukets främste banérförare jordbruksminister Eskil Erlandsson uppmanar kommunerna att köpa närodlat och att stödja mindre producenter. Samtidigt som han är en varm anhängare av GMO-grödor och ger bidrag till nya och större djurfabriker.
Som en hängiven företrädare för det storskaliga industrijorbruket med växtgifter och kemikalier tar han aldrig ordet ekologisk odling i sin mun. För då stöter han sig med LRF-toppen som vill ha GMO-grödor och ett intensivt industrijordbruk.
HB Scans dotterbolag Annerstedt, inom LRF-sfären, importerar stora mängder kött och fläsk. Det är förklaringen till varför Erlandsson motsätter sig en obligatorisk ursprungsmärkning.
Erlandsson talar också om svensk djurskyddsstandard. Ja, det är i dag minsann inte någon Sörgårdsidyll utan allt större mjölk- kött- fläsk- kyckling- och hönsfabriker. Som producerar kvantité i stället för kvalité.
Det är den jordbrukspolitiken som Eskil Erlandsson mer än någon annan jordbruksminister uppmuntrar med stora generösa statliga investeringsbidrag.
Då blir inte maten bättre för att den upphandlas lokalt. Samma lidande djur i trånga utrymmen och samma smaklösa djurfabriksmat här som där.
Riktig mat ska vara ekologiskt odlad och utan GMO.
Rune Lanestrand
SVD Eskil i sitt esse, om sex med djur, i riksdagens talarstol

2 Responses to Eskil Erlandsson hycklar om skolmaten

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Jo,du har helt rätt.Det är EU:s regler som sätter stopp för detta. Och som Eskil Erlandsson inte bara känner väl till utan i alla lägen också röstar för att EU:s direktiv och förordningar ska stå över både
  miljöhänsyn och svenska lagar.
  Därför är jordbruksminister Eskil Erlandsson utspel om kommunernas upphandling rent och skärt hyckleri vilket för övrigt mer och mer präglar centerns politik sedan Maud Olofsson blev partiledare.

  Gilla

 2. Kerstin skriver:

  Men hur var det? Var det inte en skola som fick bakläxa för att den serverade närodlat, för att man inte köpte av billigaste säljare, som man ska göra enligt EU.
  Eller missminner jag mig?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: