Sverigedemokraterna – det största problemet?

Oavsett hur man ser på Sverigedemokraterna framstår det politiska upplägg som nu spelas upp med hjälp av medier, som gått i spinn, närmast som löjeväckande. Kanske t o m minska antalet ledamöter i riksdagens utskott för att hindra SD att få representation.
I stället för att ge Sverigedemokraterna ytterligare martyrskap borde valresultatet omedelbart resultera i frågan om hur man ska göra det möjligt för de invandrare som trängs i områden som Rånna, Rosengård, Rinkeby och Biskopsgården att få ett jobb och komma från sitt bidragsberoende.
Det är på dessa problem den politiska kraften måste läggas. När ambulans och brandkår inte kunde ta sig fram i Rosengård blir folk i gemen oroliga för hur det ska bli i framtiden.
Samtidigt som dessa frågor knappast berördes i en enda stor tv- eller radiodebatt inför valet.
De etablerade partierna kan inte längre fortsätta med sin strutspolitik utan måste nu ta på allvar de problem som den misslyckade integrations– och invandringspolitiken lett till.
Rune Lanestrand
DN SVD GP

8 Responses to Sverigedemokraterna – det största problemet?

 1. Andrei skriver:

  Nej, SD är inte det största problemet i det här landet! Finns ju andra problem, tex den genmodifierade maten och GMO-potatisen som sprider sig i vårt land.. Om detta problem är media och framförallt kvällstidningarna väldigt tysta om. Kvällstidningarna har i mitt tycke ingen som helst trovärdighet! Nu får ju Alliansen inte majoritet och å lär inte kunna fatta fler beslut om odling av skadliga GMO-grödor i vårt land… Och förhoppningsvis så får Eskil Erlandsson avgå i framtiden när GMO-bubblan spricker….

 2. Inga-Lill J skriver:

  Ja det är en konstig så kallad demokrati i det här landet. Kan väl tycka vad man vill om SD och deras politik är inte för dem men är lika lite för den politik som moderaterna för. Hur som helst i ett demokratiskt land med yttrandefrihet så måste alla få komma till tals. Att bekämpa SD genom att försöka frysa ut dem från riksdagen är ett fegt och underligt beteende från de ”gamla” partierna. Jag tycker det vore mycket mer rakryggat att ta fajten med dem. Att lägga upp de obehagliga problem som trots allt finns med invandringen och integreringen i samhället. Det hjälper ju föga att låtsas som om problemet inte finns. Att det skulle vara något som SD har hittat på.

 3. Lisa skriver:

  Jimmys supporters? Jag vet att deras politik måste bestå i mer än att minska invandringen, även om jag inte vet så mycket om deras politik alls. Men, i alla andras ögon är de endast en sak. Ett rasistiskt parti. Tror ni att det kommer att tonas ner eller späs på?

 4. Inger W skriver:

  Det sandlådespektakell som nu äger rum bland de folkvalda kan få en utomstående att häpna. Här har ett nytt parti valts in i riksdagen – i laga demokratisk ordning, så det är ju bara att finna sig i situationen.Nu är det ju en stor brist på demokrati i riksdagen då alla röstar på given order uppifrån, och när denna joker vid namn SD plötsligt dyker upp har man ju förlorat den totala kontrollen. Inte underligt att oron sprider sig.

  Hur ska Folkpartiet kunna argumentera för ett burkaförbud om de blir livligt påhejade av SD. Politiken kommer inte att bli lika förutsägbar – om det kan man tycka vad man vill.

 5. Sven-Olof Olsson skriver:

  Jimmy Åkesson och SD:s partiledning har en ansvarsfull och viktig uppgift nu i den Svenska politiken. Den viktigaste och svåraste som jag bedömer det är att tygla sina supporters. Så att de inte drar iväg med att ge uttryck för åsikter med grov främlingsfientlighet och ful rasism. Där borde han få stöd från de andra partierna som borde gå med på att förhandla för att se om det finns inslag i SD:s politik som vi kan vara överens om samtidigt som man drar en knivskarp gräns mot fula överdrifter.

  Valrörelsens och särskilt valnattens löjeväckande och odemokratiska ryggmärgreaktioner får vi hoppas tonar ner efterhand. Det verkar ju inte klokt att sju partier med stora ideologiska motsättningar ska manövrera sig genom riksdagsarbetet med den främsta målsättningen att hindra det åttonde partiet från att alls kunna framföra sina åsikter i samtal med de andra.

 6. Lisa skriver:

  Strutspolitik är ett bra ord. Genom att inte ta diskussionen, på djupet, så gjorde man det istället lättare för myterna att få fäste. Vi skjuter fel personer. SD skjuter invandrarna och folket skjuter SD. Nu har man fått 2 nya grupper att skylla allt elände på. Och Reinfeldt passade på att dra SD, anarkister och andra som ifrågasätter makteliten över en kam. Vi (jag är en av dom) som ifrågasätter maktstrukturer är nu både rasister och nazister.

  Men det är klart, alla partier hade väl ett och annat att dölja. De har ju alla röstat igenom en grundlagsändring helt utan debatt. Det är ju lägligt att skapa ett problem som SD, som alla kan förfasa sig över, så kan vi fortsätta att ge olika grupper i samhället skulden för smulorna som vi förfogar över. De där hundralapparna i månaden som vi ska fördela mellan olika intressenter i samhället.
  Vilka är det som ser till att folket får betala, år ut och år in, utan att det sker någon förbättring? Hur ofta ska folket baila ut banker, storföretag, och nu med grundlagsändringen, andra länder och dess regeringar? Och när spricker den svenska ekonomiska bubblan? Antagligen nu, när vi kan skylla allt på SD.
  För Borg och co är ju så himla duktiga, så deras politik kan det ju inte vara. (Sista meningen, ironi.) Och vilka lagändringar ska vi nu införa så att SD inte får för stort utrymme?
  Inte ett ord om Aktiv demokrati, Enhet eller ens Piratpartiet på slutet. Bra jobbat, Sveriges medier, all fokus på SD, som enda alternativ till dagens pajasar som styr vårt land.

 7. Allan skriver:

  Jag tycker att löjeväckande är ett för svagt ord. Skulle vilja kalla det odemokratiskt. Förakt mot den fria rösträtten. Sverigedemokraterna var ju även tvungna att ha valvakan på hemlig plats för att slippa inbrytning av vandaler. Hur är det i Sverige 2010? Och alla demonstrationer efteråt. Dessa är egentligen mot vår demokratiska frihet att uttrycka oss. Jag delar inte Sd:s alla åsikter, men är beredd att kämpa för deras rätt att framföra dem. Tänk på Voltaire.
  På tidigare blogginslag, t.ex. 10 augusti har vi konstaterat hur de etablerade partierna inte vill ta i problemen ens med tång. Om det inte sker någon förbättring går landet en tråkig framtid till mötes!

 8. Nils skriver:

  Du glömmer att ”det finns inga invandrare, bara individer”. Hur kan man säga att det är invandrare som kastar sten eller går på bidrag, när invandrare inte finns? Det är bara en social konstruktion, precis som kön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: