Göteborg – den korrumperade staden

Missa inte Uppdrag granskning i kväll. SVT 1 kl 20.00. Dessvärre tror jag att det råder en omfattande korruption i de flesta kommuner, landsting/regioner och även i statens oöverskådliga förvaltningar. Jag har verkat som politiker på alla tre planen och det jag sett gör att jag kan skriva så här utan att det känns som någon överdrift.
Regionalt, finns de fräckase, maktkorrumperade och samtidigt av media mest omhuldade politikerna, i Västra Götalandsregionen, som t ex ordföranden i Film i Väst, regionrådet Johnny Nilsson (s) och centerns Per-Olov Blom.
Har inbjudit Janne Josefsson till ”min” kommun där centern och socialdemokraterna ”satt Vänersborg på kartan” med den stora skandalen Arena Vänersborg som kostar 300 miljoner istället för det första utspelet på 90 miljoner.
Det hela går tillbaka till oss själva. Att vi låter samma politiker sitta i årtionden utan någon egentlig granskning. De hinner växa ihop både med medierna och de höga tjänstmännen vilket leder till tjänster och gentjänster. I Vänersbporg har vissa journalister på ttela fungerat som rena pressekreterare för kommunalråden S Anders Larsson, (s), Lars-Göran Ljunggren (s) och Bo Carlsson (c).
De fick sin välförtjänta dom av väljarna i valet.
De hederliga människorna med rättspatos måste engagaera sig i politiken om vi ska bryta korruptionen bland tjänstemän och politiker. Inte bara gå och rösta vart fjärde år. Det duger inte längre att de gamla korrumperade politikernas barn ärver de tyngsta uppdragen. Vilket tyvärr blir allt vanligare. Också i Göteborg. Göteborgs starke man Göran Johansson lämnade över ordförandeposten i Göteborgs Arbetarekommun till dottern Anna Johansson. Sverige får inte bli som Nord-Korea.
Staden styrs av s,v och mp.
Rune Lanestrand
Uppdrag gr
Inbjudan till JF GP ttela DN SVD

3 Responses to Göteborg – den korrumperade staden

 1. Gunnar karlsson skriver:

  Jag har under ett långt liv träffat ett fåtal politiker, som jag har viss respekt för. De flesta är nollor eller ryggradslösa halvfigurer, som inte duger till något annat än att styra oss andra;)

  Gilla

 2. Inger W skriver:

  ”…gamla korrumperade politikernas barn ärver de tyngsta uppdragen.”
  – Inte helt olikt ett just nu aktuellt asiatiskt land!

  Gilla

 3. Lisa skriver:

  Jag tänker på att det är korrumperat… eller helt enkelt fel i såmånga instanser i samhället, och jag är riktigt nedstämd. Lyssnade på P1 imorse, ”plånboken”, om småföretagare, och hur svårt de har. Är själv en av dem och det är ritkigt tufft just nu. Känner mig motarbetad av myndigheter, rättväsendet, branschorganisationer och folk i allmänhet. De flesta företagare idag lägger ner sin själ i sitt företag och tar på sig privata skulder för att rädda företaget. Sedan kommer dödsstöten och all hjälp uteblir, fast man betalar till alla som ska företräda en när det gäller.

  Detta har inget med komunen att göra, men det är så många som drabbas just nu, fast vi tror vi är ensamma och inte kan göra något. Och vi skäms, fast vi borde vara stolta över att vi är hederliga och gör allt för att göra rätt för sig, för att andra ska slippa betala. Men, så ser det inte ut för de slipade rävarna som sitter i toppen av samhället. Reglerna är skriva för att upprätthålla ordningen för de som redan har makten.
  Jag har haft kämparandan uppe hela veckan, men nu föll jag igenom. Vi har det tufft just nu, jag och min sambo, tack vare andras fel. Värst är skattemyndigheterna. Vilka personer är det som arbetar där? De är inte mänskliga. Jag håller på och samlar ihop allt så jag kan kontakta media, eller så startar jag en egen blogg som Rune.
  Reglerna är gammalmodiga och har inget med verkligheten att göra. Ändå lever myterna seglivat kvar.
  Mer granskning av de som ska företräda folket!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: