Göran Johansson och Anneli Hulthén – träd fram

Träd fram Göran Johansson, Anneli Hulthén och Anna Johansson och berätta vad ni vet. Underlätta utredningen om den omfattande muthärvan och berätta hur många tjänstemän som fått sitt jobb i Göteborgs kommun för att de haft den rätta partiboken.
Ni kan inte längre huka i buskarna. Ju längre ni dröjer med att träda fram ju pinsammare blir det både för er och det socialdemokratiska partiet.
Så hoppas jag att den modiga Karin Törnqvist som berättade om fifflet inom Göteborgs Energi ger andra råg i ryggen att avslöja liknande händelser också i andra kommuner och landsting. Inte minst inom Västra Götalandsregionen. Vilka uppköpare, inte minst inom sjukvården, bor i extra eleganta och lyxiga villor.
Film i Väst där det socialdemokratiska regionrådet Johnny Nilsson sitter som ordförande och Tomas Eskilsson som vd, kan säkert vara tacksamt att granska ytterligare. Uppdrag granskning har redan avslöjat en del märkliga saker. (Johnny Nilsson stod åtalad för inblandning i Skrotkassan men frikändes.)
När jag satt i regionstyrelsen fick vi en föredragning av Eskilsson. När jag frågade om varför Film i Väst bedrev verksamhet i Sydafrika blev han helt plötsligt tvungen att springa på ett viktigt möte.
Finns det f ö inte fler jorunalister än Janne Josefsson och Uppdrag gransknings-teamet som har råg i ryggen och rättspatos? Finns det någon på ttela t ex?
Rune Lanestrand
GP

5 Responses to Göran Johansson och Anneli Hulthén – träd fram

 1. Flyborg skriver:

  http://flyborg.wordpress.com/2010/09/30/nej-nu-racker-det/

  Hej Rune, vi har startat en motrörelse, häng med!
  //Eva

  Gilla

 2. Korven skriver:

  ”modiga Karin Törnqvist” som tala med journalister.

  Göteborg Energi är ett BOLAG och INTE en förvaltning. Meddelarrätten gäller bara i statlig och kommunal förvaltning INTE i ett bolag, spelar ingen roll om det är privat eller offentligt. Karin Törnqvist är den som är skyldig till brottslig handling och kan avskedas.

  Varför tror ni Göran Johansson ”bolagiserade” stadens förvaltning?

  Gilla

 3. Insider skriver:

  Det är ytterst olyckligt och regelvidrigt att cheferna på de korrumperade kommunala bolagen i Göteborg inte kan sitt arbete. Olyckligt att en stadsdirektör måste konstatera detta och i samma andetag försöka släta över det genom att tycka att ”lite extra utbildning” skulle lösa problemet.

  Problemet är, som även bloggaren här skriver, välkänt. Problemet är att Göteborgs stad anställer inte tjänstemän pga. deras kunnande, utbildning, betyg, universitetsexamen osv. I GÖteborg får du en kommunal anställning om du kan visa att du har rätt partibok i fickan – precis som det gick till i gamla Sovjet eller går till i nuvarande Kina t.ex.

  Alla måste ju förstå att detta är i längden ett fullständigt förödande förfarande, som allvarligt skadar samhället och minskar kompetensen bland de offentligtanställda inom kommunen (eller de anställda inom kommunala bolag). Detta har vi ju sett bevis på i och med den senaste utvecklingen i mutskandalen i Göteborg.

  Man bör omedelbart (förutom en djupgående korruptionsgranskning inom de kommunala bolagen/förvaltningarna) inventera hur många tjänstemän i Göteborgs kommun (bolagen) är anställda pga. sin anknytning till det socialdemokratiska partiet. Sedan bör man titta närmare på dessa personers utbildningsbakgrund. Är den lämplig i förhållande till befattningen? Vilken utbildningsbakgrund hade de andra sökanden till samma post?

  Gilla

 4. bohogrelius skriver:

  Finns det inga revisorer i hela Göteborg som sköter sina jobb? Det är det första man frågar sig efter att ha sett omgång två från mutkolvarnas stad nummer ett, Göteborg.
  Det var ett program fullt av fejkade fakturor, falska fakturor,falska chefer,kriminella chefer,hotande chefer osv!
  Åklagaren tror inte sina ögon när denna härva från i våras bara växer. Männen kliar varandras ryggar och de kvinnor som är chefer verkar aningslösa. Är de lurade eller bara dumma?

  Bossmentaliteten i Göteborg finns med hela tiden och jag frågar mig vad arvet efter Göran Johansson är annat än mygel och båg! Hade det här programmet sänts före valet då hade det blivit ny politiskt färg i staden och sannerligen så hade det behövts.
  För att demokratin ska må bra så behövs det nytt blod då och då.

  De gamla i hyresgästföreningen var ledsna när de insåg att det var ”deras” folkliga bolag som sköter sig så illa.

  Stan behöver städas upp med hårda nypor! Se programmet på webben eller reprisen.
  Uppdrag granskning utför städningen som revisorn skulle ha gjort. De städar rent så att polisen bara har att hämta in de kriminella cheferna.
  Bra gjort återigen!

  Gilla

 5. B-O Gavne, Västerås skriver:

  OCH NÄR skall den värsta grejen fixas? Detta att nervärdera människor!! Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just kommun. -Med att ju några, särskilt tjänstemännen i kommunhusen i Göteborg, benämner Göteborgs kommun för Göteborgs stad. Och att man ju inte kan benämna landsbygd -till exempel delar av Hisingen- för stad.
  Alltså visst finns också Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, med att samhället av invånarna runt Kopparmärra, benämns kommun.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: