Bodströms glamour skadar socialdemokraterna

-Hade vi erövrat regeringsmakten hade det varit roligare att komma hem säger Thomas Bodström i en intervju med tv4, i USA.
Hade Bodström varit så klok att han i stället tillbringat tiden för den svenska valkampanjen i USA hade han inte skrämt bort några väljare och de rödgröna hade då säkert gjort ett bättre val. Bodströms livsstil går stick i stäv med bilden av ett arbetareparti för folk som kämpar för att få vardagen att gå ihop.
Advokater har nämligen inget högt anseende bland allmänheten. Bl a därför att de flesta lagvrängare ger intryck av att främst vara är ute efter att tjäna pengar. Den uppfattningen har Thomas Bodström själv spätt på genom att vistas en hel del i rättssalar i stället för i riksdagen. Och på så sätt ökat sina inkomster.
TV4:as politiska kommentator i studion är lika socialt omedveten som Bodström när hon tror att socialdemokraterna behöver glamouren kring Bodström. Min övertygelse är att det i stället är så att doften från Stockholms lyxiga innekrogar och glamouren kring Bodström legat socialdemokraterna i fatet. Mer förfäat är inte svenska folket.
Kändisskap och medias kelgrisar i Stockholm går inte hem ute i landet. Bugandet och svansandet för innefolkets rangordnare och sliskiga festfixare Micael Bindefeldt imponerar inte heller på allmogen.
Väl medveten om detta ser inte partiets gruppledare Sven-Erik Österberg särskilt ledsen ut när han tvingas meddela att Bodström inte kan beviljas tjänstledigt för sitt glassiga liv i USA. Österberg ger, i motsats till Bodström, intryck av att vara en rejäl politiker som inte har åkt in i riksdagen på en räkmacka.
Rune Lanestrand
SVD DN GP Expr

4 Responses to Bodströms glamour skadar socialdemokraterna

 1. […] De stockholmscentrerade medierna har ingen aning om hur lite folk ute i landet är imponerade av politiker som Bodström. Här i Sjöroten i Väne- Ryr skulle ingen rösta på Bodström om han […]

  Gilla

 2. Lisa skriver:

  Precis, skatterna i USA är inte så låga som man tror heller. Man får betala i form av försäkringar för allt istället. USA håller på att vittra sönder, och det snabbt. Spökstäder växer fram efter ”shoppa er från lågkonjunkturen” inte visade sig vara så smart, bara för bankerna flera led bort.

  Gilla

 3. Kerstin skriver:

  Gunnar:
  Haha, var befinner du dig i USA och har du inte hört något om vad som sker där just nu?

  Gilla

 4. Gunnar skriver:

  Hej pa dig
  Det ar val bra att han aker till MA och far se ett samhalle som fungerar fortraffligt utan astronomisk beskattning. Sedan kan han ju fortsatta till Shanghai och lara sig lite mer om hur man fixar 10%-ig tillvaxt i ett socialistiskt/kommunistiskt land med laga skatter. Egentligen sa borde fler av Sveriges insnoade sossar med flera resa ut som Bodstrom och se hur andra lander skoter sin politik, ofta pa ett battre och mer givande satt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: