Kristdemokraterna backar för mediatrycket

Kristdemokraterna backar för mediatrycket. I en tid när inte minst kristna värderingar behövs fortsätter kristdemokraterna att tunna ut sitt budskap till oigenkännlighet. Armadan av politiskt korrekta journalisterna har så till den milda grad skrämt upp kd-ledningen att de i dag förnekar praktiskt taget allt de tidigare haft framgång med.
En gång stod vi tillsammans på barrikaderna mot atomkraften. I dag kramar kd kärnkraften ihop med Maud Olofsson och övriga i Alliansen. Nu anses det to m kristet att sända svenska legosoldater till Afghanistan för att döda fattiga bönder som råkar vara i vägen där de USA – ledda soldaterna drar fram.
Partiet var välmotiverat kritiska till att aborter används som preventivmedel. I dag stöder man så kallad abortturism.
Nu tycks Göran Hägglund t o m backa från partiets bästa krav; Vårdnadsbidraget som ger ökad valfrihet och kan anpassas till hur olika barn är. Därmed slås sista spiken i den kristdemokratiska värdekonservatismen som så väl behövs som motvikt till vårt nihillistiska, och allt mer förflackade samhälle..
Ett samhälle där vi lämnar barn och ungdomar utan något rättesnöre i livet. Tv är den främsta barnvakten. Ängsliga, tillgjorda programledare i barnprogrammen som undervärderar barnen och ger en märklig bild av vuxna. Aldrig ett allvarligt lugnt och fint samtal som barn gillar. Bara flams och trams.
Avkristningen åskådliggörs dagligen i braskande löpsedlar, om oprovocerat våld och mobbning och lärare som går i väggen.
Det är ett verkligt underbetyg åt hela kd-ledningen att inte kunna kanalisera det enorma behov som finns på en sund värdekonservatism på kristen och humanistisk grund. Det senare vilar ju helt på vårt kristna arv. Våga tala om det!
Ett gott råd; lyssna till era medlemmar och inte till de politiskt korrekta journalisterna i tv, radio och den övriga Mediatan som till varje pris ska utrota varje rest av kristna värderingar i vårt land.
Rune Lanestrand
Folkkristen av födsel och ohejdad vana
SVD
GP SVD Dagen SVD

5 Responses to Kristdemokraterna backar för mediatrycket

 1. Gunnar i Stockholm skriver:

  @Kerstin:

  En rättelse. Av misstag hamnade ett par meningar från hennes kommentar i mitt eget inlägg. Här följer den korrekta versionen:

  @Kerstin:

  Ja, hu vad hemskt att skolbarnen ska få mer kunskap om kristendomens betydelse än islam, judendom, hinduism och andra religioner. De här eleverna kan ju bli skadade för livet och börja föra korståg mot Kerstin och hennes åsiktsfränder…

  Skämt åsido. Du bör skilja mellan vad kristendomen är och de makthavare som har missbrukat Gud och den de troende kristna i egna och egoistiska syften. De har solkat ner den kristna tron och orsakat den typen av fördomar som du ger uttryck för här.

  Kristen tro har i själva verket åstadkommit genomgående goda saker under de gångna 2000 åren. Däremot har ”missbrukarna” av Bibelns och Jesu budskap åstadkommit alldeles för mycket elände!

  Gilla

 2. Gunnar i Stockholm skriver:

  @Kerstin:

  Ja, hu vad hemskt att skolbarnen ska få mer kunskap om kristendomens betydelse än islam, judendom, hinduism och andra religioner. De här eleverna kan ju bli skadade för livet och börja föra korståg mot Kerstin och hennes åsiktsfränder…

  Skämt åsido. Du bör skilja mellan vad kristendomen är och de makthavare som har missbrukat Gud och den de troende kristna i egna och egoistiska syften. De har solkat ner den kristna tron och orsakat den typen av fördomar som du ger uttryck för här.

  Kristen tro har i själva verket åstadkommit genomgående goda saker under de gångna 2000 åren. Däremot har ”missbrukarna” av Bibelns och Jesu budskap åstadkommit alldeles för mycket elände!

  Fast nu ska ju barnen få kristedomsundervisning i skolan igen, så hav tröst!

  Själv beklagar jag detta och anser att man kan tala om kristendomen och vad den åstadkommit i historien (vilket inte är så värst vackert mycket av det) inom ämnet historia.

  Gilla

 3. Kerstin skriver:

  Fast nu ska ju barnen få kristedomsundervisning i skolan igen, så hav tröst!

  Själv beklagar jag detta och anser att man kan tala om kristendomen och vad den åstadkommit i historien (vilket inte är så värst vackert mycket av det) inom ämnet historia.

  Gilla

 4. Inga-Lill J skriver:

  När det gäller småpartierna i Alliansen så har jag en känsla av att idag är de bara utfyllnad för Moderaterna eller Högerpartiet som jag skulle föredra att kalla dem. Där är huvuduppgiften att värna KAPITALET allt annat är av underordnad ställning. De mindre partierna hade ju från början många bra egna politiska förslag, men de har mer och mer gått upp i den moderata politiken o deras egna förslag liknar idag uttunnad vattvälling.
  Moderaterna har dessutom i stort sett alla tunga politiska poster i regeringen. De har den egentliga makten de andra är bara med på papperet. Det är inte särskilt många förslag från Kd Fp eller C som har kommit ut i verkligheten. Jag tror att de hade haft mycket större möjligheter att få till sin egen politik utan Alliansen.

  Gilla

 5. Gunnar i Stockholm skriver:

  Tack, Rune, för ett mycket intressant och tankeväckande inlägg i den här debatten! Jag vill gärna komplettera analysen med följande kommentar:

  KD-ledaren Göran Hägglund har fina kvaliteter, exempelvis humor och charm. Däremot har han inte visat nämnvärt politiskt mod under de föregående fyra åren. Ledstjärnan verkar i stället ha varit att ”sitta lugnt i båten”, vara tämligen politiskt korrekt och inte sticka ut hakan åt något håll.

  Den här oförargliga och ofarliga strategin har belönats av det mediala och politiska etablissemanget. Få debattörer bland liberalerna och vänsterfolket har funnit någon större anledning på senare år att kalla KD för ”moralister”, ”extremister eller andra mindre smickrande epitet.

  Baksidan av den här tandlösa politiken är att KD tappat nästan hela fotfästet bland partiets gräsrötter – de troende kristna. De har känt sig alltmer övergivna under Göran Hägglunds ledarskap. Partiet kämpar inte alls på samma sätt som tidigare för kristna värderingar och normer för familj och samhälle.

  Möjligen har ”Humanisterna” gjort sitt till i den dystra utvecklingen. Den här ateistiska lobbyorganisationen försöker på alla sätt förtränga alla former av uttryck för kristen tro och dess värderingar. KD:s ledning har hamnat på defensiven i den debatten och inte förmått eller velat strida för partiets kärnväljare i sekulariseringshysterins motvindar.

  Under den gångna mandatperioden har Göran Hägglund okritiskt genomfört förslaget om så kallad abortturism. Som om inte det vore nog lade sig KD tämligen platt för den borgerliga Alliansens förslag om en könsneutral äktenskapslag. Hägglund protesterade visserligen en del, men han ville inte utnyttja möjligheten att göra homoäktenskapen till en taburettfråga. Det var partiets verkliga svek.

  Som om inte det vore nog har KD tigit stilla under hela det senaste året om de uppmärksammade långtidssjuka som har misshandlats grovt psykiskt av myndigheterna. Partiets ledning har i praktiken inte lyft ett finger för att visa att KD är ett parti för de svaga och utsatta i samhället. Och den här ”missen” är förstås en riktig skandal i sig.

  Utvecklingen är tragisk för både Kristdemokraterna som parti, dess väljare och inte minst för samhällsutvecklingen. Vårt samhälle behöver en tydlig motvikt mot allt förfall, ytlighet och materialism. I stället har KD blivit ett av fyra ungefär lika liberala partier.

  I den situationen har KD förverkat sin uppgift och roll. De kristna kärnväljarna är lämnade i sticket och går nu till andra partier eller blir ”soffliggare”. Man kan bara undra vad gamle Alf Svensson tänker och drömmer i dessa dagar och nätter…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: