Riksdagen är inte ICA

Jag kan inte värja mig emot tanken att Sofia Arkelsten dessvärre inte har förstått den stora principiella skillnaden mellan hennes tidigare jobb som informationschef på ICA och att vara ledamot av Sveriges Riksdag.
Nu försöker moderatledningen och regeringstrogna medier ursäkta Arkelsten och oja sig över mediadrev. Samtidigt försöker man skylla på att reglerna för riksdagsmännens resor är otydliga.
Och tungomålstalande feminister anser som vanligt att kritiken är könsrelaterad.
Vem skulle medierna bevaka och granska om inte landets högsta politiska tjänsteman med mer makt än de flesta. Sedan är det inte fråga om vare sig juridik eller oklara regler utan personlig resning, politisk moral och etik.
I en tid när mutor, fiffel och båg, mer och mer avslöjas inom det offentliga, sänder Arkelstens uppträdande förödande signaler om att vi politiker bestämmer själva vad som är rätt och orätt. Janne Josefsson och Uppdrag gransknings avslöjande av den omfattande muthärvan i Göteborg är förmodligen bara toppen på ett isberg.
– Jag låter mig inte påverkas av företag som bjuder säger Sofia Arkelsten med ett leende. Då ryser jag.
Här gäller det förtroendet för parlamentarismen. För riksdagen och den moderatdominerade ministären. Och i sista hand statsministern. Det finns bara ett sätt. Låt Arkelsten gå. Frågan är om Fredrik Reinfeldt har den politiska kraften och resningen.
Rune Lanestrand
dn svd gp svd dn

3 Responses to Riksdagen är inte ICA

 1. Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten är tjänstledig från sitt uppdrag som informationschef på Ica. Detta bör därmed innebära ökad inkomst för Arkelsten om hon flyttar tillbaka till Icas huvudkontor i Solna. Egna klanterier brukar ju innebära feta vederlag för överklassen.

  Gilla

 2. Inga-Lill Johansson skriver:

  Storföretag som t ex Shell skulle aldrig betala resor hotell o restaurangnotor åt någon utan att förvänta sig något annat istället! De gör ju inte det för att de vill vara ”snälla”. Mutor är det, om du frågar mig!

  Gilla

 3. Jag delar din bedömning affären stinker. Allra helst som man ser hur hon Sofie Arkelsten behandlade minerallagen. Resan var en direkt muta för det inte skulle gå snett med minerallagen. När vi har byggt ut ett nät av biogas i landet då kommer Moderatlobbyn kräva att de kopplas till naturgasnätet. Just fina kompisar vi har i regeringe…oljeindustrins lakejer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: