LRF-pampar får plåga djur?

Anmälan av grisfabrikanten Lars Hultströms för brott mot djurskyddslagen följde ett känt mönster när det gäller pampar inom LRF och bondekooperationen. Först dras anmälan i långbänk och sedan avskrivs ärendet.
Hultströms var inte bara ledamot i LRF:s förbundsstyrelse utan också ledamot i styrelsen för Svenskt djurskydd och i Scans moderbolag HK Scan. Personer av hans kaliber har kontakterna. En av landets tyngsta inom bondekoopera-
tionen.
Dessa djurfabrikörer är inte bönder i vanlig mening utan agrara industrialister. En del av de logebröder som samlas på stadshotellens Frimurar- och Rotarymöten och lovar varandra lojalitet i alla väder.
Där träffar man både kronofogdar, domare och åklagare. Numera också alltfler höga politiker. Jag vet. Jag har deltagit som inbjuden.
En hederlig bonde hade satts dit direkt även för mycket mindre förseelse.
Många småbrukare har fått djurförbud bara för att den gamla lagården har haft lågt i taket eller att kobåsen varit 4 cm för korta. Att djuren varit välskötta har nitiska inspektörer inte tagit hänsyn till. De stora djurfabrikerna där djuren plågas systematiskt vågar man sig inte på.
Djurfabrikanterna har också en mäktig beskydare i Jordbruksverket och den nuvarande jordbruksminstern Eskil Erlandsson som gillar stordrift i alla dess former. Läs här om denna olycka till jordbruksminister.
Annars är sex med djur Eskil Erlandsson specialité.
Rune Lanestrand
svd svd svd

2 Responses to LRF-pampar får plåga djur?

 1. Ulrika skriver:

  Enfaldige Eskil är en pajas och katastrof för djuren i Sverige och sitter med tungan så djupt in i hm hm på kött- och djurindustrin att han aldrig lär kunna få ut den igen.

  Gilla

 2. Inga-Lill Johansson skriver:

  Ja inte är vi lika inför lagen! Den som kan betala för sig kommer nästan alltid undan på något sätt. Djurskyddslagen är också en ganska tandlös lag. Det är mig veterligen inte många som har fått några särsklit stränga straff sig tilldömda efter den lagen.
  Tyvärr får man väl säga om man tänker på djurens väl o ve.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: