Svenska medier förtiger

Det förekommer fräna debatter och kritik i EU-parlamentet som aldrig refereras i svenska medier. Obegripligt att man kan få så många journalister att år efter år undivika kritiken mot den odemokratiska och toppstyrda Unionen.
Där de stora multinationella bolagens lobbyister i fråga efter fråga får som de vill.
Inte minst inom den planekonomiska jordbrukspolitiken. Områden där t ex genteknikföretag och det jordbruksindustriella komplexet gynnas av olika EU-direktiv. T ex direktivet för att drastiskt minska frösorterna för köksväxter.
Den här rejäla avhyvlingen, i EU-parlamentet, av den nyvalde EU-presidenten, frimuraren, Herman van Rompuy får ni aldrig se i svensk tv. Klicka här.
På Fritenk kan du läsa om ett nytt förslag i USA som kriminaliserar användandet av eget utsäde. Ytterst oroande då Sverige ofta tar efter det sämsta i USA. Klicka här.
Rune Lanestrand

9 Responses to Svenska medier förtiger

 1. Lisa skriver:

  Precis. Ang. Codex så ser det till att de bakvända regelverken gynnar företag som Monsanto, och missgynnar all form av ekologisk eller småskalig odling. Hälsotillskott måste bevisa att de gör nytta, medan GMO-industrin med sina gifter är befriade i alla instanser, behöver inte göra några tester om de kemiska tillsatserna är farliga eller inte, tills kossorna faller ner döda, då KANSKE de drar tillbaka sina toxiska produkter. Kolla filmen ”The world according to Monsanto”.

  Gilla

 2. Ingeborg skriver:

  Läs hela artikeln om Codex Alimentarius på nedanstående hemsida.

  http://www.nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/codex-alimentarius.html

  Codex Alimentarius (Boken om livsmedel)

  FN / EU:s-plan för att förstöra det ekologiska jordbruket och att utrota kompletterande Alternativ medicin.
  Skriven av Ian R Crane

  Codex Alimentarius (lat.”boken om livsmedel”) är namnet på det regelverk för livsmedel som utarbetats inom FN:s ram under namnet Joint FAO/WHO Food Standards Programme. Programmet är gemensamt för FAO och WHO, men FAO har större delen av både praktiskt och ekonomiskt ansvar.

  Syftet med FAO/WHO-programmet är att skydda konsumenternas hälsa och garantera redlighet i internationell handel med livsmedel.

  Gilla

 3. Lisa skriver:

  Ja, det känns fruktansvärt på alla sätt och vis. Jag som precis börjat odla… det roligaste och mest meningsfulla jag gjort, och så ser man hur Jordbruksverket och våra politiker agerar, och säljer ut allt, begränsar våra möjligheter och tar makten över alla möjligheter till försörjning, t.o.m. självförsröjning, i hela världen. Det är lika illa i USA som i EU. Snart kommer kontroll och förbud mot att samla upp regnvatten oxå.

  Gilla

 4. Inger W skriver:

  Det borde vara ett dagligt längre EU-inslag som komplement till vår nyhetsbevakning i både radio och TV. Egentligen mycket konstigt att vi fortfarande inte har det.
  Det förfärande underskottet på demokrati är ett jätteproblem som gör att utvecklingen på alla fronter går åt fel håll. – Hur länge ska medlemsstaterna acceptera det?

  Gilla

 5. Gösta Walin skriver:

  Tack för tipset. Synnerligen uppfriskande att höra Mr Farage.

  Gilla

 6. Inga-Lill Johansson skriver:

  Man blir ju mörkrädd mitt på ljusa dagen! Hu, vale vart är det på väg? Det verkar ju ragnarök.

  Gilla

 7. Inga-Lill Johansson skriver:

  Skulle det sista du skrev i inlägget, att man inte skulle få ha eget utsäde! Då känner jag att då kommer jag att bli på krigsstigen! Då får man väl gå sin egen väg o lita till sitt sunda förnuft istället för galna lagar som bara gynnar monumentala agroindustriella storföretag. Jag ställer mig frågan om det är dessa som håller på att ta över makten över livsmedelsförsörjningen globalt? Har en obehaglig känsla att så kan vara fallet.
  Ska detta få ske medan våra styrande politiker bara sitter o ser på? Eller är de hjärntvättade med stora mutor eller vad?
  Är vi på väg mot vägs ände totalt? Makt över mat är ju den totala makten och det är nog detta som dessa kolossala företag har börjat inse. Det är väl så att detta är resultatet av många års lobbande på diverse regeringsnivåer både i enskilda länder och inom EU.
  Medierna är nog delvis med i denna gryta också! Många vågar inte annat än tiga eller alternativt prata väl om dessa maktfullkomliga företag.

  Gilla

  • peter skriver:

   Inga-Lill… det är bara ett steg i en mer långtgående agenda knutet till Codex Alimentarius vilket vilar under livsmedelsverket och har sina grunder i Rio mötet -92….

   Lyssna gärna till Rima Laybow i dennna föreläsning om Codex Alimentarius…

   Dr Rima Laibow (1/4) Speaks on Codex Alimentarius – Food Nazification

   1. http://www.youtube.com/watch?v=fl3SmHSvHaU
   2. http://www.youtube.com/watch?v=92gyJBBIiBI&feature=related
   3. http://www.youtube.com/watch?v=wnD3mSeZ8L8&feature=related
   4. http://www.youtube.com/watch?v=-PTEqjAnsV4&feature=related

   Gilla

  • Nomad skriver:

   Ingalill,

   du gör rätt till å bli förbaskad, det är på tiden att alla blir det och inser att dessa påstådda lagar bara är bolags policy, och jag antar att varken du eller jag har nåt kontrakt med dessa stackars vilseledda psykopater. Dom skrämmer folk med polisen kronofogden och böter, och ”tror” man att man måste och är rädd för deras totalt lagvidriga beteende så är man torsk.

   Ang bolag, knappa in bla. följande på Allabolag. se :

   Skatteverket, Rikspolisstyrelsen, Kronofogdemyndigheten, Svenska domstolar, din egen kommun mfl.

   Fundera sen på vad dessa var innan registreringsdatum

   Vi ska odla våra gamla, friska och goda och för våra förhållanden anpassade växter utan att be nån jävel om lov, och vi ska inom en snar framtid se dessa Armaniknuttar åka järnvägsräls klädda i tjära och fjäder.

   Se översättningen på detta urgamla uttryck:

   Actus legis Nemini Facit Injuriam .

   Ingen ( Äkta )laglig handling kan skada en människa.

   Till skillnad mot Monsanto, EU och den utan minsta tillstymmelse till sunt förnuft, Tadaaa… Fryntlige Eskil, vilka var å en bevisligen skadat och dödat många av våra medmänniskor och bidragit till att plåga enorma mängder av våra bästa vänner djuren som vi så ofta själva svikit.

   Kan det va dags att säga ifrån och ta fullt ansvar för alla aspekter i våra liv utan förmyndare och vinna tillbaka vår självrespekt och förmåga att tänka själv ?

   Lev väl kära vänner,

   Av: allmänt kallad : Nomad

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: