Stig Malms skräckkabinett var väl ett skämt?

Fredagsmorgnar brukar jag lyssna på Nyhetspanelen i svt. Då kommenterar en panel på tre personer veckans mest uppmärksammade politiska händelser. Deltagarna i panelen växlar.
Denna gång var Stíg Malm med. Med sina stora erfarenhet från fackligt och politiskt arbete och med många år i maktens centrum är han onekligen intressant att lyssna till. Han har humor också. Och det är här min undran kommer in i samband med att panelen diskuterade socialdemokraternas katastrofval.
Malm slog direkt fast att Mona Sahlin, efter det stora valnederlaget, borde avgått på valnatten. Och det var inget skämt. Därefter kom panelen in på den valberedning som nu ska vaska fram en ny partiordförande.
Vad han sedan sa måste få Socialdemokratiska kvinnoförbundet och dess tuffa ordförande Nalin Pekgul att gå i taket. Förbundet som vill ha en ledamot i valberedningen och en kvinna och feminist som partiordförande. Dessutom ett demokratiskt förslag om att medlemmarna för första gången ska få inflytande på nomineringen till en ny partiordförande.
Det behövs ett nytt grepp när man ska tillsätta valberedning sa den tidigare LO-basen. –Jag tycker man skulle utse en trojka bestående av Jan Nygren, Anders Sundström och Göran Johansson i Göteborg .
Tre förbrukade betongpolitiker som knappast kan åtnjuta något som helst förtroende vare sig inom eller utanför de socialdemokratiska leden. Det var min omedelbara reaktion.
Jan Nygren är inblandad i skumma flygvapenaffärer med JAS 39 Gripen, Anders Sundström, misslyckad kampanjledare för s inför EMU-omröstningen och som dessutom retat landets pensionärer med försämrade försäkringsvillkor i Folksam där han är vd.
Göran Johansson är i dag mest förknippad med sitt politiska arv, mutskandalerna i Göteborgs kommun.
Jag såg ingen glimt i ögat på Stig Malm när han föreslog detta politiska skräckkabinett som valberedning. Och programledaren tog honom vördsamt på fullt allvar. Men visst måste väl Malm ha skämtat?
Rune Lanestrand
SVD GP SVD DN

4 Responses to Stig Malms skräckkabinett var väl ett skämt?

 1. […] av Jan Nygren, Anders Sundström och Göran Johansson inte var något skämt. Nu ska detta skräckkabinett till valberedning kompletteras med ett liknande i toppen för Socialdemokraterna. En mer […]

  Gilla

 2. Inger W skriver:

  Jag är inte alls så säker på att det var ett skämt från Stig Malms sida som Paul Rimmerfors antar.

  Gilla

 3. Inger W skriver:

  Malm är väl den som myntat både ordet ”betonghäck” och ”fittstim” !? – Han kan väl knappast ingå i det sistnämnda men väl i det första.

  Gilla

 4. Paul Rimmerfors skriver:

  Rune, dina kommentarer ang TV-programmet var på kornet! Jag har inte högaktat Stig Malm som aldrig stått upp mot kärnkraftsutbyggnaden och uranbrytningen på allvar. Men det du citerar måste ha varit ett bisarrt skämt, ganska roligt faktiskt. Tre av de värsta betonghäckarna med svårsmälta ”meriter”!
  Paul Rimmerfors

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: