Heder åt USA-soldaten

Bradley Manning som hjälpt till så att allmänheten får inblick i det fula ”diplomatiska” spel som ligger bakom krig och elände. Samtidigt som vi får inblick i det hyckleri som präglar de stora staternas utrikespolitik.
När de stora gaddar ihop sig blir det synd om folket var ett talesätt jag hörde som barn.
När Carl Bildt talar om att världen nu blir mindre säker och att Pentagon-läckan försvagar den hemliga diplomatin blir jag ännu mer övertygad om att WikiLeaks-dokumenten i stället kan bidra till ökat folkligt motstånd mot krig och våld som lösning på internationella konflikter.
Rune Lanestrand
gp svd dn gp dn svd svd svt gp dn svd dn svd AB svd

2 Responses to Heder åt USA-soldaten

 1. Ingeborg skriver:

  Helt rätt Ann-Britt. Vi måste fråga oss varför vi skickar unga män och kvinnor i 18-19-årsåldern till Afghanistan samtidigt som vi tar emot s.k. flyktingbarn från Afghanistan. Vi vet ingenting om dessa ”barns” bakgrund. Säkert finns det en agenda för vad som pågår och helt klart är att det är svenska folket som får betala. Hör ni någonsin att våra politiker går ner i lön eller på annat sätt visar solidaritet. Vi svenskar skall vara stolta över vårt land och vad tidigare generationer har skapat genom extremt hårt arbete.

  Gilla

 2. M. skriver:

  Fint skrivet Rune! Pojken förtjänar en guldmedalj och en rättvis rättegång. Troligen kommer han inte få någotdera, det var länge sedan USA kunde kalla sig demokrati. Pojkens ålder påminner också om att det är barn vi skickar ut för att döda andra barn och civila. I demokratins namn. Skamligt.

  Intressant med att läckan kommer just nu är att dagarna för dollarns ställning som världsvaluta och USAs ställning som ensam stormakt är räknade. USAs fulspel i öppen dager kanske skyndar på den processen.

  otroligt intressant att det blir bankvärlden som kommer synas i sömmarna härnäst!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: