Rättvis bild av Carl Bildt

Äntligen har Carl Bildt tagits ned på jorden. Av sin närmast bundsförvant USA. Mer nedsättande än de omdömen de amerikanska diplomaterna ger om Bildt är svårt att föreställa sig. Inte ens ryssarna, som skulle ha anledning, skulle kunna vara mer elaka.
Att beskriva den av svenska medier så uppschosade och överreklamerade utrikesministern måste vara svårt att svälja för den högfärdige Carl Bildt.
”Fyller inte upp kostymen” ”medium size dog with big dog attitude”.
Med andra ord en skällande byracka i Arvsfurstens palats.
Jag har personligen ogillat Carl Bildt ända sedan jag mötte honom i skoldebatter på Östra Real. Odrägligt självgod redan då, omgiven av en skränande hop ”gubbar” i kostym och slips i hans egen klass. Där inledde hans sin karriär inom det som då hette Högerns ungdomsförbund.
Den som vill forska lite om Carl Bildts politiska förflutna ska bl a finna att han senare som ordförande i Moderata ungdomsförbundet inte tog avstånd från appartheidregimen i Sydafrika. Vilket samtliga övriga ungdomsförbund gjorde.
Rune Lanestrand
svt svt gp dn ab expr gp gp svt svt svt dn </a ttela dn ab expr

6 Responses to Rättvis bild av Carl Bildt

 1. Ingeborg skriver:

  Det var nästan det värsta jag läst. ATt dessa tre herrar Bildt, Reinfeldt och Borg skulle vara de största sedan Erlanders dagar. Driver Du med oss på bloggen? Till vilket pris sjunker arbetslösheeten. Läs på lite bättre.

  Gilla

 2. KL skriver:

  Reinfeldt, Borg och Bildt är de tre största politikerna i dagens Sverige och sannolikt sedan Erlanders dagar. Sverige har en ekonomiskt tillväxt nästan i paritet med tillväxtländer som Kina, urstarka statsfinanser, snabbt fallande statsskuld, sjunkande arbetslöshet och har räddat sin fordonsindustri utan att spendera en enda skattekrona.

  Gilla

  • Lisa skriver:

   Vi får väl se ang. fordonsindustrin. Och Sveriges ekonomi. Den är nog inte så bra som de vill påskina. Och offren offras på vägen. När Saab faller och inte kan leva upp till kraven, och staten går in med sina garantier har vi en kanske en väldigt glad ägare nånstans i utlandet, som sedan går omkull och allt försvinner i mindre laglig verksamhet.

   Gilla

 3. Inger W skriver:

  De amerikanska diplomaterna avslöjar faktiskt både sinne för humor och en god portion psykologisk iakttagelseförmåga.

  Den som inte sett filmen ”Carl Bildt – en trovärdig man” vill jag uppmana:- Gå och se den! Den har i höst visats på Folkets bio, men kanske finns det fortfarande chans att den visas på vissa platser. Naturligtvis är det en hel flock som sätter klorna i Maj Wechselmann efter det. – Vad annars!

  Läs artikeln i Aftonbladet!
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article7786474.ab
  ”Maj Wechselmann är den svenska filmens eldsprutande drake, som riktar sin eld mot det som omgärdas av medial tystnad. På SVT hukar man inför en visning. Herregud, attack på en man, höjd över alla misstankar. Locket på, gentlemen.”
  Gunder Andersson

  Gilla

 4. goin skriver:

  Äntligen sätts Carl Bildt på plats, som en hund med arrogant attityd. Tyvärr brast hans hunddressyr eller så finns hans husse åt andra hållet(mtp hans inflytande i t ex oljebranschen östeuropa). Han har lätt att gapa för mycket. Själv skulle jag inte sakna honom en tusendels sekund ens.

  Gilla

 5. Ulf O skriver:

  Just så. Som en stor luftballong som det är svårt att punktera. Verkligen på tiden att någon tar ned den där högfärdiga uppblåsta balonen som ger sig ut föratt kunna lång mer än andra. I själva verket är han en blajare som mer har karaktären av en dammsugarförsäljare eller klädnasare från sjuhäradsbygden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: