Nobelfesten – gratisätarnas höjdpunkt

Medierna går i spinn. Efter Wikleaks pinsamma avslöjande om överheten syns det mer angeläget än någonsin att blända folket. Se vilka fina människor vi är. Visst är vi demokrater som inte håller något hemligt för folket.
Programledare som ska skildra spektaklet klär upp sig i frack och långa klänningar och tycks vara viktigare än själva gästerna. De har med förtjusning redan konstaterar att ”pristagarna har visat sig vara som helt vanliga människor.”
Nu samlas gratisätarnas elitlag i Blå hallen. Diademen glimmar, juvelerna rasslar och diamanterna blinkar förtroligt till dig framför tv-en.
Varje år inför denna uppvisning får jag en obehaglig känsla att allt inte står rätt till. Är valet av pristagare de rätta när deras upptäckter har lett till en alltmer kemisk och förgiftad värld? Med ökad rovdrift, krig och elände
Pristagare som uppfunnit DDT, antibiotika som triggat fram mördarbakterier, farliga växtgifter, atomklyvning, genmanipulerade växter och djur. Även människans gener kan nu manipuleras så som forskarna i tredje riket bara kunde drömma om. De skändar skapelsen och belönas med 10 miljoner.
Hitlers genforskare fick inte Nobelpriset men den norske Nobelpristagaren i litteratur Knut Hamsun skänkte sin nobelmedalj till propagandaminister Joseph Goebbels. Var Hamsun imponerad av nazisternas strävan att ta fram en perfekt arisk människa?
Tysken Fritz Habor fick nobelpriset i kemi 1918. Habor uppfann stridsgasen att användas i Warefare, kemisk krigföring. Professor Egon Montz fick nobelpriset för att ha upptäckt lobotoimin som gick ut på att skära av nervbanor under pannloben.
Rena monster skapas och belönas. Kaniner med självlysande päls, med en gen från en lysmask eller majs som producerar sitt eget insektsgift som även dödar omistliga humlor och bin och kycklingar utan fjädrar så man slipper plocka har belönats med nobelpriset under senare år. Nobelkommitténs dåliga omdöme tycks aldrig ta slut.
Nanopartiklar som är så små att de kan passera blod/hjärnbarriären. Mediciner som gör människor sjukare än den sjukdom de bär på. Den miljö, den närmast heliga och sällan ifrågasatta forskarvärlden har skapat, är i dag ett inferno. Inte minst för barn, som blivit allergiska. Som inte kan bryta ned allt kemiskt i mat, vatten och i luften. (Mellan 30-40 procent av barn i skolåldern har någon form av allergi.)
Nej Nobelfesten är till för de människor som inte reflekterar, inte ser långsiktigt utan blint fortsätter att stirra sig blinda på tekniska/kemiska lösningar.
Forskare som vill söka biologiska lösningar och forska på att avveckla det farliga atom- och kemisamhället får aldrig Nobelpriset.
När fristående, ansvarstagande forskare med empati och känsla för vår livsmiljö får det alternativa nobelpriset, Right Liveihood Award blir det ingen direktsändning i Sveriges television med galaklädda reportrar när priset delas ut i riksdagshuset.
Det känns väldigt tråkigt. Men jag blir för varje år, tyvärr mer och mer övertygad om att Nobelfesten främst är till för dem flyter med och som står i tjänst hos multinationella företag och inte bryr sig om den pågående förgiftningen av Moder Jord.
Rune Lanestrand
gp svd dn expr gp gp gp dn svd svd gp svd dn

6 Responses to Nobelfesten – gratisätarnas höjdpunkt

 1. Allan skriver:

  Dessutom nöjde man sig inte med den ordinarie festen utan fortsatte, enligt skvallerpressen, med en efterfest med hundratals liter gratis sprit.

  Gilla

 2. Diana Fernlund skriver:

  Jag håller med dig, i år hänger jag upp mig på att Nobelpris går till en som fixar barn via provrör, till en redan överbefolkad värld, där det finns massor av barn som saknar det mesta för sin överlevnad.
  Vad händer i Cancun? Varför är media pessimistiska, det finns ju många förslag att ta itu med.
  Stoppa alla krig, rädda hela världen.

  Gilla

 3. Gösta Walin skriver:

  Hej
  Det behövs verkligen smolk i bägaren såsom du levererar. Tack för det. Men, jag vill inte vara utan vara sig Nobelpriset eller festen trots att jag aldrig fått vara med. Visst är dom fåniga inte minst reportrarna, men va fan vi kan ju inte bara hasa runt i snömodden.

  Gilla

 4. Ja det är beklämmande men alldeles sant det Rune beskriver. Jag har varit i kontakt med en österikisk läkare som uppfunnit ett cellgift som inte ger biverkningar. Detta läkemedel introducerades för över 30 år sedan men vinner inte gehör hos konventionell sjukvård.

  Dr Nowicky har tom nominerats för Nobelpriset i kemi 2004 men hans nominering har som enda i Nobelprisets historia ”försvunnit”!
  Ni kan läsa mer här:
  http://www.ukrin.com/en/nobel-prize

  Istället för att prisas för sina upptäckter försöker man på alla sätt stoppa denne fantastiske person!

  Sprid infon i alla era nätverk för de som vill ha en alternativ cancerbehandling eller kontakta mig.

  Gilla

 5. Annika skriver:

  Mycket tänkvärt som du skrivit. Jag håller helt och hållet med dig.

  Gilla

 6. Lisa skriver:

  Tack för denna, Rune. Det var mycket här jag inte kände till, men haft en känsla av. Med tanke på mycket spännande forskning som bedrivs, som jag tar del av via nätet, så känns nobelpristagarna mossiga, eller, som du antyder, livsfientliga. De verkar lika uppköpta av storindustrierna som våra regeringar.
  Har inget hänt sedan Tesla?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: