Svenska soldater i Afghanistan – ett ödesdigert politiskt misstag

De politiker, med krigsanhängarna Carl Bildt, Jan Björklund och Allan Widman i spetsen, som beslutat sända svensk trupp till Afghanistan bär ett stort politiskt ansvar för terrorangreppet i Stockholm.
Jag har tidigare varnat för terrorangrepp p g a Sveriges deltagande i det vidriga kriget i Afghanistan.
Lägg omedelbart om den omdömeslösa krigspolitiken till vår traditionella fredspolitik . Återgå till den 200-åriga Bernadottska, fredliga neutralitetspolitiken med humanitärt bistånd i stället för att sända krigförande soldater.
Följ, utan att tveka, Spanien som hade politiskt mod och hemkallade sina soldater från Afghanistan efter den fruktansvärda terrorattacken mot järnvägsstationen i Madrid.
Rune Lanestrand
gp svd dn svd vg ttela dn svt dn svd svt svt gp svd svt svt expr svd gp svt svt

9 Responses to Svenska soldater i Afghanistan – ett ödesdigert politiskt misstag

 1. Jonatan skriver:

  Terrorstorm, svensk text. Se & sänd vidare:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-880235900753759823#

  Gilla

 2. […] man sår får man alltid skörda gäller det också vårt deltagande i afghanistan månne nu när det börjar smälla här hemma […]

  Gilla

 3. Andreas skriver:

  På vilket sätt tror du att terrorattackerna skulle sluta för vårat deltagande där?

  Det här va en irakier som va sur på väst över irakkriget, men antagligen bara över att västvärlden inte knäböjer för Islam.

  Gilla

 4. hogrelius skriver:

  Du är inte ärlig, även sap var med om beslutet att skicka trupper till Afghanistan. Senaste beslutet skrevs under av både mp och V dessutom!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag har inte nämnt vilka som tog beslutet. Du har helt rätt i att både SAP, mp och v var med om beslutet. Det gör inte saken bättre.
   Jag har främst pekat på de som hårdast drivit Sverige bort från neutraliteten, mot NATO och att sända stridande förband till Afghanistan som nu lett till att hämnden för detta drabbar även oss.

   Gilla

 5. Det är mycket lägligt i tid som detta händer – Wikileaks avslöjar att regeringen släpper in kreti och pleti med en hand samtidigt som man med den andra ger UZA information utan riksdagens eller svenska folkets vetskap om vissa av landets innevånare.

  Nu kan man ju rättfärdiga samarbetet eller hur?

  Tur för Ask/Reinfeldt/Bildt m fl eller bara en tillfällighet?

  Hörde också på presskonferensen att man inte kunde kommentera ngt öht. Man har inte ens kollat om någon av bilarna tillhörde mannen själv…
  lika lite som de hade kollat IP adressen för emailet – om det var självmordsaktörens egen eller någon annans…amatörer…

  dags att ta hem samtliga från UZA’s fabricerade scenario nere i Afghanistan anser jag.

  Gilla

 6. Hagge skriver:

  En religiös behöver inga ursäkter för att begå illdåd. Han kan motivera med vad som helst. Det kallas teologi. I den här galningens självmordsbrev till säpo gnällde han på Lars Vilks tex.

  Gilla

 7. Rudis skriver:

  Så man ska anpassa sig efter terroristernas önskemål? Detta har alltid visat sig leda till mer terror på sikt då man belönar dårskapen. Nej, klargör istället att Sverige hade tänkt ta hem truppen 2012, men att vi tack vare terrordådet nu beslutat att inte göra det, att vi nu istället utökar närvaron, samt att vi sänder JAS-plan till regionen för offensiva uppdrag.

  Sedan var ju ett annat av terroristens önskemål att Sverige tog hand om Lars Vilks, och avskaffade yttrandefriheten. Du kanske tycker att vi ska anpassa oss efter terroristens önskemål även på den punkten?

  Gilla

 8. Lotta skriver:

  Men hörde du inte hur försvarshögskolan förklarade att ANLEDNINGEN till att vi är i afghanistan är så att vi kan bli inbjuden till internationella konferenser. Du kan väl inte på allvar mena att våra diplomter ska få avstå från kanapéer bara så att folk inte ska dö? Hallå! Liiite sinne för proportioner måste man ju ha!

  En liten hund med en stor hunds attityd var det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: