Carl Bildt, se Dokument infrån

Det var nästintill ourhärdligt att se svt;s intervju med Julian Assange och hur USA-soldater från sina helikoptrar mejar ner oskyldiga människor på gatorna i Bagdad. I ett fall två krigskorrespondenter.
Den beskjutna bussen som även var skolbarn i. Och hur man med helikoptern förföljde och med pansarskott sköt inte bara på svårt skadade civila utan också människor som ville hjälpa de svårt skadade till sjukhus.
Här visades bara en glimt av den fruktansvärda kriget. Jag kände inom mig en sådan oerhörd vrede när jag tänkte på att Sverige deltar i detta meningslösa dödande.
Den människa som efter att ha sett dessa bilder och fortfarande försvarar Sveriges deltagande i detta smutsiga krig måste vara helt befriad från empati.
Jag kan föreställa mig vilket ursinne sådant barbari väcker när ens anhöriga, vänner och grannar skjuts som villebråd.
Det är sådan utstuderad grymhet från ett civiliserar land som USA som skapar terrorister. Var så säker.
Carl Bildt, se intervjun med WikLeaks grundare i Dokument inifrån så kanske du förstår varför det finns självmordsbombare i världen. Och nu också i Sverige. Mer förhärdad är du väl ändå inte.
Släpp på prestigen. Visa att du kommer från ett kristet hem. Gå sedan frankt ut och deklarera att nu är gränsen nådd; Nu tar vi hem de svenska soldaterna från Afghanistan!
Rune Lanestrand
gp dn svd vg gp

3 Responses to Carl Bildt, se Dokument infrån

 1. JANNE skriver:

  När man själv börjar söka efter info i dessa terrorkampanjer (vad de bör rubriceras som, tycker jag!) kommer man snart in i tomma luften. Om man kan hålla ut några dagar, så brukar luften klarna och man anar/andra aspekter bekräftas.

  Vad handlar kriget i AFPAK om?
  (Olja och gas förstås som alltid annars, men förutom det?

  På ytan:

  1 (militär) säkerhetsteknologi ska säljas (scanners mm) och ”terrorhot” säljer bäst
  2 Ny (global) terror lagstiftning ska införas och utvidgade befogenheter för polisen (läsa email/bryta sig in i lägenheter tidigt på morgonen. Program som är centralt koordinerade i olika EU-länderna) (Jämför rapporteringen i några internationella tidningar och man ser kombinationerna).
  3 Internet ska synkas mellan storföretag och myndigheter, inhemsk polis och internationell polis. De eviga terrorhoten gör så synkroniseringen går snabbare (privat/offenligt smälter samman och centraliseras)
  4 ”En smäll på gatan” (som i Stockholm på Lucia) gör att terrorkriget kan fortsätta, utan protester (fortsattt stöd för ISAF röstades igenom i Riksdagen några dagar efteråt med bred marginal). Stockholmsterroristen har en shariapraktiserande fru som lurat honom att gå jihadstigen (hon ler och ser ut som en partybrud på party i tidningsartiklar i Daily mail. Logiskt?)

  Under ytan:
  1 Säkerhetstester görs: man kollar om internationell post är ”bombsäker” (sk ”dry runs” gör där man skickar bombatrapper med Fed Ex och UPS tex). ÄR personalen på postcentralerna vaken? Sen skylls ALLT på Al Qaeda i pressen! (källa Guardian Yemen/Dubai bevakning)
  2 Terrorn görs av BÅDA sidor i kriget, och det är snart sett omöjligt att se vem som ligger bakom se olika attackerna. Brittiskt finansierade Bangladeshi death squads går bärsärkargång i Pakistan (dödat ca 700 personer på kort tid) (Källa Guardian, två veckor sedan). Sedan frågas det i NY Times varför det finns så många försvunna i Pakistan på sistone. (Artikel i NY Times härom dagen). ”Varför försvinner människor när de dödas av death squads?”, blir frågan.
  3 Global War on Terror, som USA/NATO militärstategin heter, handlar om droger (opium/opiumtrafik)/vapenexport/geopolitisk kontroll vid Kinas gräns/skydda oljeledningar (bla TAPI)/träna NATO och föra NATO aspirerande länder i bit på väg mot NATO medlemskap/befolkningsfrågor (AFPAK är en region med snabb befolkningsökning)/slarva bort budgetpengar( som plockas upp av vännen Karzai!) och privatisera amerikanska armén mm. Talibaner och Al Qaeda ligger ganska lågt på listan. I mainstream-pressen står väldigt lite om dessa målsättningar! Fin sida du har Rune, jag gillar den verkligen!

  Janne, Göetborg

  Gilla

 2. Gösta Walin skriver:

  Jag har just sett igenom dagens DN, SvD, AB. Jag hade räknat med ingående analys av svensk medverkan i USAs krig såsom bakgrund för terrorattacken i Stockholm.

  Jag hittade en liten notis där det konstateras att utrikiska media som rapporterat om sprängningarna i Stockholm ”drog hårdare än svenska journaliser på Sveriges närvaro i Afghanistan” (DN sid 8, 13 dec 2010).
  Det verkar råda betydande självcensur eller kanske slöhet och dumhet inom ledande massmedia.

  Gilla

 3. gotiskaklubben skriver:

  ”Det var nästintill ourhärdligt att se SVTs intervju med Julian Assange och hur USA-soldater från sina helikoptrar mejar ner oskyldiga människor på gatorna i Bagdad”

  Håller med om detta. Men inte det andra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: