Svensk terrorbekämpning = självcensur och huvudet djupt i sanden

Elitens själbedrägeri når, i spåren på terrorattacken i Stockholm, oanade höjder. Inget konkret men en kaskad av fina ord väller fram när svt:s reporter i Gomorron Sverige förtroligt samtalar med två experter på terroristbekämpning.
De båda experterna är EU-kommissionären, folkpartisten Cecilia Malmström och en Lars Nicander, psykolog och chef för Centrum för Assymetriska Hot- och Terrorism Studier. (Försvarets översättningen från engelskans haltar.)
De båda experterna formligen strålar av politisk korrekthet. Att terrorangreppet, enligt terroristen, har sin grogrund i Sveriges deltagande med stridande trupp i Afghanistan undviks noggrant.
I stället flödar en kaskad av honnörsord från Malmström, och Nicander instämmer. Här några exempel på vad jag vill kalla rent svammel: diskussionsytor, mötesplatser plattformar, organisatorisk analys, mekanismer, nya metoder, moderna teorier, dialog, förebyggande, krisassistans, identifiera etcetera.
Men inte ett ord om den främsta orsaken, Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan. Malmström talade på länk från Bryssel om hur EU ska skydda oss och ta hand om oss om det händer igen. Kameran zomar in EU-flaggan som om den skulle lugna det EU-kritiska folket.
”Det verkar råda betydande självcensur eller kanske slöhet och dumhet inom ledande massmedia” skriver den erfarne tidningsägaren, professor Gösta Walin i en kommentar till min artikel, Carl Bildt, se Dokument inifrån.
Kanske rent av alla tre ”egenskaperna”. Dessutom med huvudet djupt ner i sanden tillsammans med den politiska eliten.
Rune Lanestrand
svd dn gp svd dn gp dn svd vg dn Brännpunkt
svd svd gp dn dn vg gp vg

5 Responses to Svensk terrorbekämpning = självcensur och huvudet djupt i sanden

 1. --PK-- skriver:

  … er ikke årsaken, men påskuddet (unnskyldningen) for terroraksjonen. En av hovedårsakene er ”kulturkollisjonen”, og hvor samfunnet (deg og meg), og spesielt ”bedreviterne”, har ansvaret.
  Stiller man kritiske spørsmål til ”fremmede” kulturer er man blitt stemplet som rasist. Og slik har det vært i 20 – 30 år. Det blir ikke noen god debatt av slikt, og de alvorlige (og ”farefulle”) forskjellene blir da heller aldri debattert eller funnet noen løsninger på.
  Videre er heller ikke krav og forventninger klart formulerttil, og forstått hos, de med stor forskjell ”kulturmessig”.

  Og da kan alle og enhver bli noe…. eh, forvirret?

  Gilla

 2. Sven-Olof Olsson skriver:

  Hej Rune!

  Jag läser fortfarande din blogg och tycker många gånger att du med din vassa penna är läsvärd. Men nu tycker jag att du får sluta med din plädering för att Sverige som en konsekvens av terrordådet på Drottninggatan genast skulle dra tillbaka sina soldater från Afghanistan. Vilka signaler skickar det om vi låter terrorbombare få som de vill?

  Även om man håller med om att svenska soldater i Afghanistan är onödigt och fel så går det inte att göra något åt det just nu. Vi har hela världens ögon på oss och särskilt de som använder terror för att uppnå sina syften. De ser det i så fall som en stor seger som visar att deras metoder är effektiva.

  Det förvånar mig att Du inte ser detta uppenbara samband!

  Sven-Olof Olsson

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det förvånar mig att du som är en så klok man inte inser det uppengara sambandet mellan svenska trupper i Afghanistan och terrorangreppet mot Sverige.

   Gilla

   • Sven-Olof Olsson skriver:

    Jo jag ser sambandet mellan svenska trupper i Afghanistan och terrorangreppet mot Sverige. Det är därför vi inte kan dra oss ur just nu. Då får ju terrorist-en (–erna) som de vill. Som jag ser det måste vi vänta säg minst ett år innan några avgörande beslut fattas i den riktning som du vill. Smäller det fler bomber måste vi vänta längre.

    Gilla

 3. Klara skriver:

  om Vilks.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: