Sverige är med och skapar terrorister

Har i dag till riksdag och regering skickat in de namn som skrev på vårt upprop i Småbrukaren och på bloggen. Med förtröstan om, ”Många bäckar små”. Så löd uppropet:

Återgå till den svenska traditionella utrikes- och säkerhetspolitiken som gett vårt land sitt goda namn och rykte i sin strävan att lösa internationella konflikter utan våld och krig. Den rösten behövs mer än någonsin. Den saknas i dag.
Sveriges deltagande i USA:s och NATO:s krig i Afghanistan strider helt med vad en överväldigande majoritet av svenska folket anser. Den står också i strid med vår traditionella svenska neutralitetspolitik och 200 år av fredlig utrikespolitik.
Afghanerna behöver inte fler utländska soldater utan mat, kläder, husrum, sjukvård, skolor och hjälp med att bygga upp allt som har förstörts av först Sovjets och sedan USA:s och västmakternas hänsynlösa krigföring för att komma över landets naturtillgångar och strategiska läge.
Att bekämpa terrorism är bara en förevändning för att rättfärdiggöra det bestialiska dödandet.
I praktiken har Sverige för första gången, i moderna historia, låtit sig dras in i ett krig där mänskliga rättigheter kränks och där civila, inte minst en fredlig, fattig landsbygdsbefolkning, dödas i dagliga bombningar. Att bekämpa terror med ännu värre terror är som alla förstår omöjligt.

Vi kräver:
Kalla omedelbart hem de svenska trupperna från Afghanistan!

Kristina och Rune Lanestrand, Väne-Ryr

gp svt gp dn svt
vg dn gp (Få trodde nog då att de terrorister som Sverige tillsammans med de övriga västmakterna skapar genom sitt hänsynslösa krig i Afghanistan även skulle angripa Sverige.)

vg vg ab dn
svd svd dn svt dn svt gp svd svd svd

12 Responses to Sverige är med och skapar terrorister

 1. Mikael skriver:

  Nej, bättre då att återgå till den traditionella socialdemokratiska utrikespolitiken, vilken innebar:

  (1) Att inte ta ställning för någon i 2:a världskriget, utan låta miljoner slakta varandra, sälja järn till tyskarna, låta soldater resa genom Sverige, sedan låta andra besegra Nazityskland, för att därefter tjäna pengar på återuppbyggnaden av Europa.

  (2) Att inte ta ställning för någon i kalla kriget, utan snarare vifta på svansen åt allt som kallade kommunism, låta västvärlden ta besväret och kostnaden att stå emot det totalitära östblocket, för att sedan låtsas som om man inte alls svansat för diktaturerna.

  Det är ingen vacker bild av Sverige som tonar fram. Sverige gjorde INGENTING alla för fred och demokrati fram tills nu, men vi levde gott på alla dem som dog för vår frihet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Om jag inte minns fel så var det en samlingsregering som under kriget gjorde de stora eftergifterna till tyskarna. Det tycker jag också var skamligt. Lika skamligt är det att vi deltar i ett urskiljningslöst dödande i Afghanistan. Och som inte bara den borgerliga regeringen står bakom utan också socialdemokraterna och miljöpartiet.
   Detta är inte någon partipolitisk blogg utan fördömer krig och våld som konfliktlösning oavsett vilket parti som står bakom politiken.

   Gilla

 2. Freddy skriver:

  Viktigt från Falkvinge, Piratpartiet:
  http://rickfalkvinge.se/2010/12/25/det-kom-en-julklapp/

  Gilla

 3. Rickard skriver:

  Skrev ett inlägg om hur Sverige pressas av USA att öka vårt deltagande i Afghanistan och vad konsekvenserna blir. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/bortkastade-pengar-och-liv-i-nagon.html

  Gilla

 4. Jannike skriver:

  Sverige skapar inte terrorister utan görs till mål för att vi ställer upp för demokratiska värderingar. Vad som ”skapar” terrorister är snarare allt daltande med de terroristnätverk som finns i Sverige.

  Gilla

 5. AIK RÅTTAN skriver:

  @Rase
  Jaha vill sveriges majoritet kriga? Då får DU inte klaga senare du drabbas av ”krig” själv, när någon som förlorat sina släktingar pga svenska soldater kommer till dig…

  Gilla

 6. Erik skriver:

  Ja, vi skapar terrorister, vi bjuder in dom med öppna armar och när dom vid vår barm. Sverige med vår slappa syn på islamistisk extremism är en perfekt bas för jihadister.

  Gilla

 7. Rase skriver:

  ”Sveriges deltagande i USA:s och NATO:s krig i Afghanistan strider helt med vad en överväldigande majoritet av svenska folket anser”
  Vilka, förutom en minoritet som i princip utgör de som lade sina röster på den förlorande vänstern i senaste valet, utgör den majoritet som du talar om? Du ska vara försiktig innan du själv definierar vilka som utgör en majoritet i Sverige.

  Gilla

  • MH skriver:

   Jag tycker du förhastar dig som sätter likhetstecken mellan krigsmotståndare och vänstersympatisör. Jag är så blå man kan bli, men är starkt kritisk till Sveriges deltagande i väpnade konflikter. Jag tror inte att de västerländska trupperna där gör någon nytta för Afghanistan.

   Gilla

 8. Anonym skriver:

  Är det inte Tel Aviv & Washington som är terrorns näste & huvudstäder?

  Gilla

 9. Dine Malmsten skriver:

  Bra skrivet !

  det skriver jag under på !

  hälsningar Dine malmsten

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: