Piratpartiet fick en julklapp av Wikileaks

Piratpartiets Rick Falkvinge berättar att han fick en intressant julklapp från Wikelaks. Uppgifter som ytterligare styrker hur falska, hycklande och oärliga många av våra främsta politiker är.
Så här beskriver Falkvinge det oerhört intresanta dokument som gammalmedia, med den politiska elitens störste beundrare, KG Bergström i spetsen, helst vill tiga ihjäl. De flesta politiska kommentatorernas slår krampaktigt vakt om den vördnadsfulla för att inte säga falska bild av toppolitikerna de i åratal, till leda, indoktrinerat allmänheten med.

”Det tog mig fyra dagar att förstå vad jag precis hade fått i svart på vitt, och jag har fortfarande inte smält det. Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som ”mycket samarbetsvillig” och ”är helt med på noterna”.
Sedan 2006 har vi påstått att datalagring, polismetodutredning, utredningen som ville stänga av folk från nätet Men plötsligt stod det där i svart på vitt. Så långt att de tjänstemän på Justitiedepartementet som har skrivit själva lagtexten till IPRED, tjänstemän som jag har namn givit och kritiserat, har varit på ambassaden och fått instruktioner.”

Vill du läsa mer om dessa häpnadsväckande uppgifter och Falkvinges hela brev så kan du klicka på Freddys kommentar under inlägget Sverige är med och skapar terrorister.Går den inte att få upp så klicka här. Men då på engelska och utan kommentarer.
Rune Lanestrand
dn
gp gp dn svd dn svd svt svt DN svd svt

5 Responses to Piratpartiet fick en julklapp av Wikileaks

 1. JANNE skriver:

  (Yttrandefriheten)

  Innan Wikileaks kom högst upp på nyhetslistorna i denna koordinerade våg av diplomatisk info (förberedd av Guardian/NY Times/Der Spiegel och US state Department) i år har USA:s regeringar arbetar i ca tio år på att reformera konstitutionen och regeringsskicket (Clintons ”Reinventing Government”).

  http://govinfo.library.unt.edu/npr/whoweare/history2.html

  Yttrandefrihet är det Första Tillägget till Bill of Rights (grundlagen) och det viktigaste att upprätthålla i ett fritt rättssamhälle. Nu när ”Wikieaks-haren” Assange springer över sidorna och mellan länders rättsalar ska vi plötsligt ifrågasätta denna rättighet och på en gång modifiera lagarna inom USA/EU sfären! Innan detta ”arbete med Första Tillägget”, arbetade USA under Bushåren på att bryta och reformera tillägg 2, 3, 4 och 6 (mfl) som handlar om människor rätt att skydda sig mot inkräktare (och en laglös regering!), förbudet för soldater att inkräkta på det civila samhället (militär hjälper nu till på gatorna vid sportevenemang, katastrofer och övningar med polis mm!) och brotten mot privatlivet iomed digital övervakning, telefonavlyssning och godtyckliga arrester och fängslandet av misstänkta terrorister, ofta utan rättegång (Guantanamo/Bagram Airbase).

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_amendments_to_the_United_States_Constitution

  Här är vettiga artiklar som dikuterar vad Wikileaks är och ska göra. Vem ligger bakom projekten? Som det verkar: ingen rök utan eld!

  (Global Research är en fristående kanadensisk globaliseringsforskningsnätverk som finns på globalresearch.ca)

  Who´s behind Wikileaks artikel:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22389

  Who´s who at Wikileaks? Artikel om Wikleaks medarbetare och finansiering (Assange jobbar som dataprogrammerare mailar till/samarbetar med NASA i ett jobb! bla) och deras kontakter med olika foundations och think tanks:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?aid=22437&context=va

  Vettig info i inlägget om Piratpartiet!

  Gilla

 2. oskar skriver:

  Ja det är väl tydligt vad moderaterna vill med sverige.
  Att skapa en kopia av USA är målet.
  Man leker godhjärtad och importerar folk med dålig utbildning för att tillgodose näringslivet med billig arbetskraft som håller käften och finner sig i
  utnyttjandet.
  Vi får väl se hur sverige ser ut om ett antal år om dom får hålla på.
  svenskarnas godkännande köper dom med några hundralappar i plånboken.

  Gilla

 3. Gubben skriver:

  Var är det kritiska tänkandet? Först tog ”flocken” till sig Assange som världens nye frälsare, ja, t.o.m. värdig fredspriset!!! Den hyllningskören har nu fått något besvärat och genant tonläge.
  Då blev det plötsligt angeläget att skilja på Wikileaks verksamhet och Assange som person.

  Nu visar det sig att även bland Wikileaks källor finns dunkla syften och vi ser redan tydlig trend att vilka skilja på ”saken” och Wikileaks!!!

  Men ”open leaks” då? DÄR finns väl ändå frälsningen, eller vad tror ni?

  Gilla

 4. Inga-Lill J skriver:

  Underdånig lydstat! Sverige är det land i världen som har härmat USA mest. Här sväljs allt amerikanskt dåligt som bra med hull o hår! Titta bara på hur Monsanto välkomnas med sin ”GMO-skit”.

  Gilla

 5. Kerstin skriver:

  Man har väl haft sina misstankar, men trots allt inte velat tro att det är så illa som det är. Men i och med det här är det många frågor som besvarats, frågor som jag har grubblat mycket över.
  Sverige är inte på väg att bli, Sverige är redan en koloni till USA.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s