Globalt upprop för bina

Biet som egentligen utgör grunden för vår existens håller på att utrotas av Monsanto och den övriga miljökriminellla agrokemiska industrin som hålls under armarna av både Jordbruksverket, Jordbruksdepartementet och regeringen. Det är också skrämmande tyst, om utrotningen av bina, i Riksdagen.

Ett samhälle blev tre efter naturlig svärmning i somras. Hoppas de mår fint under snötaket.

Biet är hotat över hela världen och därför har ett globalt upprop gjorts för att rädda de som ännu inte gått under av GMO-grödor, som själva producerar växtgift, eller dukat under för giftmolnen som sprids i blommande grödor.
Klicka här för uppropet.
Industrijordbruket kommer om vi inte stoppar det att på sikt förgifta allt levande. Både växter, djur och människor. Handla bara ekologiskt odlade livsmedel! Då påverkar du utvecklingen för ett giftfritt jordbruk.
Rune Lanestrand
(klicka på bilden för att få den större)

4 Responses to Globalt upprop för bina

 1. Emelie & Arn skriver:

  Självklart är det som händer otäckt. Men en undran bara blir det inte missvisande att i inlägget hänvisa till GMO grödor när uppropet handlar om att ett bekämpningsmedel tar död på bina? Eller har jag fattat det hela fel? Naturligtvis är det illa nog!

  Gilla

 2. Kerstin skriver:

  Även humlorna är hotade läste jag häromdagen, och deras insatser är nog lika viktiga.

  Gilla

 3. Inga-Lill J skriver:

  Först! Roligt att se ett inlägg på din blogg igen Rune! Sen till ämnet, om vi tar död på bin och även andra pollinerande insekter så går vi mot vår egen undergång det är då säkert. Vi är ju beroende alla av det som växterna ger oss av frukter o bär o inte minst spannmål o oljeväxter. Utan pollinerare så blir det ju inget av detta! Vad det sen drar med sig i nästa steg i livets kedja det vågar jag inte ens tänka på. Vad tänker dessa GIFTKEMISTER med egentligen?
  Har alltid hävdat att det går inte att ändra på naturens ordning, det slår alltid tillbaka på oss själva på ett eller annat sätt. Mycket bättre är ju att följa naturens egna lagar och utnyttja naturen på dess egna villkor och i förlängningen till vår fördel också. Först då kan det bli på ett hållbart sätt. Hållbart, förresten detta väl utnyttjade ”moderna” ord.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s