Mutstaden Göteborg; Göran Johansson och Anneli Hulthén – träd fram

I dag kom det första åtalet i den stora korruptionshärvan i Göteborgs kommun. Enligt statsvetaren Rothstein är det politikerna som möjliggjort den omfattande mutskandalen. Det har skett genom att man beslöt att gå ifrån kommunallagen om offentlig upphandling. D v s att företag som inte lämnade den lägsta och bästa offerten kunde få uppdraget.
Frågan är hur länge detta kan få pågå. Är det så många som känner sig skyldiga att inget parti vågar ta upp denna känsliga fråga och kräva politiskt ansvar för de som fattade detta beslut. Moderaten Jan Hallberg som jag känner från regionfullmäktige. Du brukar ju kunna säga ifrån.
Träd fram Göran Johansson, Anneli Hulthén och Anna Johansson (Görans dotter som leder socialdemokraternas kriskommission.) och berätta vad ni vet. Underlätta utredningen om den omfattande muthärvan och berätta hur många tjänstemän som fått sitt jobb i Göteborgs kommun för att de haft den rätta partiboken. Ni kan inte längre huka i buskarna. Ju längre ni dröjer med att träda fram ju pinsammare blir det både för er och det socialdemokratiska partiet.
Så hoppas jag att den modiga Karin Törnqvist som berättade om fifflet inom Göteborgs Energi ger andra råg i ryggen att avslöja liknande händelser också i andra kommuner och landsting. Inte minst inom Västra Götalandsregionen. Vilka uppköpare, inte minst inom sjukvården, bor i extra eleganta och lyxiga villor.
Film i Väst där det socialdemokratiska regionrådet Johnny Nilsson sitter som ordförande och Tomas Eskilsson som vd, kan säkert vara tacksamt att granska ytterligare. Uppdrag granskning har redan avslöjat en del märkliga saker. (Johnny Nilsson stod åtalad för inblandning i Skrotkassan men frikändes.)
När jag satt i regionstyrelsen i Västra Götaland fick vi en föredragning av Eskilsson. När jag frågade om varför Film i Väst bedrev verksamhet i Sydafrika blev han helt plötsligt tvungen att springa till tåget. Finns det f ö inte fler journalister än Janne Josefsson och Uppdrag gransknings-teamet som har råg i ryggen och rättspatos? På GP som under alla år haft Göran Johansson mer eller mindre som omslagspojke.
Nyligen satte Göteborgs kommun till en tjänst som skulle övervaka upphandling och liknande. Men hon var en gammal trotjänare som inte kunde något om ekonomi. Helgardering alltså. Nej, ge Ingalill Ahlenius en välbetald korttidsanställning eller en person av hennes kaliber. Om det finns någon. Heder åt Nils-Eric Schultz som inte bugar för makten.
Rune Lanestrand
gp dn svd svt gp

5 Responses to Mutstaden Göteborg; Göran Johansson och Anneli Hulthén – träd fram

 1. […] Mutstaden Göteborg; Göran Johansson och Anneli Hulthén – träd fram […]

  Gilla

 2. […] sina stolar i kommunhuset. Situationen är inte stort bättre i de andra partierna. Läs också om mutstaden Göteborg. Rune Lanestrand dn svd gp dn […]

  Gilla

 3. Jag hoppas verkligen att det kommer fler som vågar säga ifrån och avslöja myglet.

  Gällande de vägtullar som skall byggas runt Göteborg råder det en svågerpolitik där Göran Johansson/Hulthen m fl sitter i styrelser inom flertalet av inblandade kommunala bolag som gett sina tillstånd till detta projekt där man underlåtit att låta Göteborgarna säga sin mening i en folkomröstning. Hulthen lovade Göteborgarna en folkomröstning men kovände när man förstod att opinionen vägde för ett nej. Läs mer här;
  http://www.vagvaletgbg.se/

  Gilla

 4. Mats skriver:

  Tihi!
  Man kan inte säga att det är en stor del av invånarna som vet vad västlänken är och än mindre som efterfrågar den. Samtidigt är det den som kostar 80% av alla de miljarder som ska finansieras av biltullarna. Dessa biltullar som alla etablerade politiska partier var så överens om att vi skulle ha. Inte undra på det, ju mer pengar som ansamlas i ett projekt ju lättare är det att få del av kakan, med eller utan motprestation. Det vet politikerna och alla deras svågrar och kompisar i byggbranschen. Inte röstar man väl emot att få ökad makt och mer pengar. Snart börjar guldrushen (någonstans under jorden, nära dig).

  Heja Vägvalet! Skriv på deras namninsamling för folkomröstning.

  Lite synisk, med mest realistisk.

  Mvh
  Invånaren Mats

  Gilla

 5. Erik skriver:

  Det är dags att rensa ut sossarna som frossar i skattebetalarnas pengar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s