Carl Bildt och Tobias Billström tappar masken

De cyniska förhandlingsmetoder som Tobias Billström och Carl Bildt brukat gentemot Irak och som avslöjas av Wikileaks förvånar mig inte ett dugg. Dessa båda herrar ingår i reaktionära och folkföraktande elitsällskap. Där frodas de värderingar som Bildt och Billström gett uttryck för.
Billström är ordensbroder i Frimurarna och Carl Bildt en av de ledande i Bilderbergarna som är en samling miljardärer och reakationära makthavare som styr mycket av det elände som sker i världen. Där är det bara dollar och makt som räknas.
Bra att den demokratiska masken och den påklistrade kulturfernissan faller av dessa politiska charlataner. Ska vi nu äntligen kunna bli av med Carl Bildt med sin aggresiva utrikespolitik, sina smutsiga oljefingrar i Lundin Oil och dess hänsynslösa oljeutvinning i södra Sudan.
Det som gör det hela så motbjudande är att i synnerhet Carl Bildt var påhejare för USA:s invasion i Irak och för Sveriges deltagande med stridande trupp i Afghanistan. Vilket har lett till att de kristna nu förföljs och att stora flyktingströmmar skapas.
Att tala med kluven tunga väcker ingen respekt. Vackert tal om svenskt humant flyktingmottagande och något helt annat bakom lyckta dörrar. All kritik från moderaterna mot Sverigedemokraterna faller nu platt till marken.
Ta hem soldaterna från Afghanistan och kritisera USA:s ”krigande
för fred” så minskas flyktingströmmarna från de olika krigsområdena.

Rune Lanestrand
ab ab svt gp svd svt svt ab svd svd dn svd dn dn gp gp svd svd svd

8 Responses to Carl Bildt och Tobias Billström tappar masken

 1. Lisa skriver:

  Precis som jag misstänkt. Alliansen och sossarna älskar att SD kommit in i riksdagen, trots indignerade utspel. Nu kan man fokusera på ett medvetet skapat problem, och i sämsta fall kommer man att fokusera på invandrarproblematiken, och ännu värre, skylla på invandrarna, vilket många svenskar gärna gör, och spelar krigsherrarna i händerna. Så kan vi än en gång missa att se spelet på högsta nivån och folket börjar kriga med varandra, som på beställning. Invandrarpolitiken har sina problem, men gör nu inte det misstaget att skylla allt på en liten grupp som inte har mer inflytande än en vanlig svensk, vilket jag tror är en del av strategin, att vi svenskar ska känna att ”de” tar över vårt land. Om inte krigsherrarna hade skapat denna lukrativa utarmning av folk och tillgångar för att sko sig själva runt om i världen har folk i allmänhet inga problem att leva sida vid sida.
  Om vi inte synar vad som spelas upp på högsta nivå, där de gärna offrar våra söner i krig, och barn och civila, (hade USA varit i Irak för att rädda befolkningen, och ”krigat för fred” hade de aldrig släppt bomber med utarmat uran.
  De kan inte lura oss ifall fler vaknar. Men, applåderar vi Bildt nu är vi nära det som hände för ca 70 år sedan.
  SD skjuter lågt och missar det riktiga problemet. Att Bildt hakar på hade man ju nästan kunnat förutse.
  Ta hand om varandra i er omgivning och höj blicken!

  Gilla

 2. Kerstin skriver:

  Och det är inte så att flyktingarna är det verkliga problemet i Sverige just nu. Det verkliga problemet är de ekonomiska eliterna som snor åt sig alltmer av det som produceras i landet och den ojämlikhetspolitik som förs.

  Gilla

 3. O skriver:

  Tack Rune! Äntligen tappar Bildt masken. Hoppas att vi blir av med krigshetsaren Carl Bildt nu. Världen förtjänar så mycket bättre. Lev väl.

  Gilla

 4. Fokus skriver:

  Många här missar påängen i inlägget och bara yrrar om hur mycket bättre det skulle vara utan irakier.
  Inlägget handlar om att våra valda politiker för utåt en politik och en helt annat under ytan. Just nu finns det bevis på detta gällande flyktingfrågan, under december har kommit upp en hel del andra bevis som berörde den dubbla politiken gällande oss vanliga svenskar men har tystats ner av media. Det är detta man borde fundera över och inte ta varje inlägg om vad som helst till vara för att vädra sina invandrafientliga synpunkter. Behövs det en debatt om det ? Ja! Men tappa inte fokus gott folk, det är ingen skillnad i behandlingen i slutändan.

  Gilla

 5. Det räcker nu.. skriver:

  Bildt och Billström sa bara det i praktiken alla vet.. Att massinvandringen skapat ett litet helvete.
  De flesta är sen inte ens flyktingar, många åker tom ”hem” på semester.

  Tyvärr vill en hel del dock inte säga sanningen: Att mångkulturen är ett kapitalt misslyckande. Den dummaste politiska idé vi NÅGONSIN försökt oss på.

  Antingen beror denna tunghäfta pga ideologiska skyddslappar eller feghet.. Men i vilket fall som helst är det patetiskt. Problemen finns! De kommer inte försvinna genom att man skjuter på budbärarna, vara sig det är Bildt eller Sverigedemokrater eller vem som helst, tvärtom!

  Gilla

 6. Dura necessitas skriver:

  Du får ursäkta men jag tycker Bildt och Billström i detta fall förefaller att ha haft ovanligt bra magkänsla och realpolitisk insikt. Detta vittnar detta uttalande om: ”Utan ett regelverk för att skicka tillbaka tillståndslösa skulle invandringsproblemet skena okontrollerat i ett land med nio miljoner invånare, ska Bildt ha sagt.”
  Till saken hör att vi i Sverige har en relativt hög arbetslöshet just nu och då måste man anpassa flyktingintaget efter den realekonomiska situationen. Att irakierna som flyttat hit inte och kommit in på arbetsmarknaden i tillräckligt hög grad vittnar följanden om: ”Arbetslösheten bland de irakier som varit i Sverige i tio år är skyhög – 73% av kvinnorna och 60% av männen födda i Irak saknar sysselsättning enligt SCB. ” [http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=1919701]. Helt öppna gränser kommer dels överbelasta det sociala skyddsnätet och dels skapa ytterligare integrationsproblem. Jag för min del tycker att det räcker med de som invandrarrelaterade problem som det rapporterats om i media (självmordsbombarattacken i Stockholm, hoten och attackerna mot Vilks, oroligheterna i Rosengård t.ex., för att nämna ett par).
  Att SD kom i riksdagen är väl ett tydligt exempel på att en del av väljarna tröttnat på den tidigare politiken? Jag befarar vidare att om man fortsätter med en frikostig invandringspolitik så kommer detta, p.g.a. de socioekonomiska konsekvenserna, att resultera i en ökande segregering mellan invandrare och svenskar – det blir helt enkelt ”vi och dem”. I en sådant samhälle riskerar även ”skötsamma och vältintegrerade” invandrare tyvärr stämplas som paria, vilket vore ytterst beklagligt.

  Iraks befolkning (om absolut nödvändigt med utländsk hjälp) måste kunna enas om att skapa säkra områden i landet för sig och sina landsmän. Att fly ut ur landet och bilda små exil-irakiska kolonier för flyktingar i andra länder är inte en långsiktigt hållbar lösning.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan hålla med om de problem som skapats. Men hade Carl Bildt haft ”magkänsla och varit realpolitisk” hade han och Sverige tagit avstånd från USA:s krigföring och inte sänt svensk trupp till Afghanistan. Då kunde situationen varit helt annorlunda. Det blir väldigt hycklande när Bildt varit med och skapat dessa flyktingströmmar ihop med USA och dess allierade. Innan USA bombade sönder Irak levde kristna och muslimer fredligt sida vid sida.

   Gilla

 7. B skriver:

  Det är väll bra att man ser till Sveriges bästa och vi som lever i detta land. Jag tycker inte om Carl Bildt men han höjdes i mina ögon efter detta. Helt rätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: