USA:s allierade diktaturer i Mellanöstern faller

Äntligen ser det ut som om de förtryckta medborgarna i länder i Mellanöstern och Nordafrikas diktaturer lyckas att resa sig. Trots att de är välkända diktaturer har de fullt stöd från USA. (klicka för större bil)
Det hoppfulla upproret i Tunisien som också spridit sig till USA:s nyckelstat i regionen, Egypten, kan få diktator Hosni Mubarak på fall.
Troligen tas diktatorn emot med öppna armar i USA eller Kina. De kommer inte att stödja upproren då båda supermakterna i först hand vill ha stabila regimer som kan leverera billig olja och råvaror. Då väger demokrati och mänskliga rättigheter lätt.
Det är något som inte stämmer. USA angrep Irak och Afghanistan för att ”införa demokrati” samtidigt som de under alla år hållit några av de värsta diktaturerna i Mellanöstern under armarna.
Detta har Carl Bildt, av någon anledning, aldrig velat kännas vid eller påtalat!

Rune Lanestrand
svd svt ”>svd
svt
gp dn gp svd svd svt

5 Responses to USA:s allierade diktaturer i Mellanöstern faller

 1. Lisa skriver:

  Fick tips om NED.
  http://www.ned.org/where-we-work/middle-east-and-northern-africa/egypt
  Det är en underorganisation till CIA så vi ska hoppas att de nya ”demokratiska” ledarna inte är korrumperade, eller kommer att bli, som många av världens nuvarande demokratier är.
  Sök på psyops, NED och CIA. CIA har ju ställt till en hel del elände i världen, som är faktum. Undrar vad de gjort som inte kommit fram än.

  Gilla

 2. Moster Gerd skriver:

  Men visst är det misstänkt tyst från islamistiska grupper? Vad väntar dom på? Dramaturgin känns bekannt från upproret i Iran t ex. Mullorna stal revolutionen och införde Teokrati i stället! Man kan ju hoppas på ett nytt uppror i Iran!

  Gilla

 3. Allan skriver:

  Den verkliga, men ack så förbisedda, anledningen till USA:S angrepp var ju att få tillgång till billig olja och mineralfyndigheter. Det har väl alla förstått?

  Gilla

 4. Jonatan skriver:

  Rekommenderar denna dokumentär:

  Den förutspådde på många sätt det vi ser hända nu runt om i världen… och den ger svar på vad som ligger bakom hyckleriet med USAs angrepp på Irak och Afghanistan och samtidigt stöder och hjälper diktatorer till makten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: