Jan Guillou om varför tågtrafiken inte fungerar

Jan Guillou skriver som bekant inte bara deckare och filmmanus utan är också en styv samhällskritiker som inte går att placera i något speciellt fack.
Jag kan bara konstatera att han är lika vass i pennan som när vi i början av 70-talet startade Folket i Bild – Kulturfront och han tillsamman med Peter Bratt och Håkan Isacson avslöjade IB, socialdemokraternas Informationsbyrå, som spionerade på svenska arbetare.
I en artikel i Aftonbladet ger han en förödande bild av privatiseringen av de statliga verken. Guillou ger också en del av förklaringen till alla skandalösa tågstopp och förseningar. Han får stöd av SJ:s ordförande Ulf Adelsohn (M).
Banverket har i dag 25 olika operatörer ute på spåren!
Detta är verkligen läsning för privatiseringens fundamentalister inom moderaterna, för Maud Olofsson, Jan Björklund, Göran Hägglund och för en hel ledande socialdemokrater.
Klicka här för Guillous artikel i AB
Rune Lanestrand
dn svd svd dn svd gp gp gp dn svt svd

6 Responses to Jan Guillou om varför tågtrafiken inte fungerar

 1. Lisa skriver:

  Eric, berätta mer! har bara varit kort i Schweitz för sådär 20 år sedan. Otroligt vackert landskap och god mat. Utmärkt att åka tåg igenom, till skillnad från Tyskland och Belgien där allt verkar grått och trist. (Från tågfönstret i alla fall.) Det som slog mig då var att det var påfallande många utslagna narkomaner som hängde runt tågstationerna i Zürich.
  Här i Sverige har jag fått ställa in samtliga 3 tågresor de senaste 2 månaderna pga kyla eller annat fel.

  Gilla

 2. Paul Rimmerfors skriver:

  Låter spännande med Guillous kritik, men artikeln gick inte att klicka fram!
  Paul

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Hej Paul!
   Det var konstigt. Andra får upp den. Troligen tillfälligt fel. Meddela om det fortfarande inte fungerar så ska jag sända den per e-post. Den är verkligen läsvärd.

   Gilla

 3. Inga-Lill J skriver:

  Jo, det var en bra artikel. Allt som fungerar ska ju förstöras i det här landet. Det var faktiskt bättre förr med det mesta. Så får man ju inte säga men det skiter jag i för det är vad jag tycker. Tillbaka till tågen det är vad jag vet bara ett land i Europa som tågen fungerar prickfritt i o det är Schweitz. Det är inget EU-land och de har nog en del snö på vintern även där.
  Läste en artikel av en kvinna som rest med tåg i klockornas land o där verkade som även tågen höll tiden på pricken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: