Alliansen och mp ger Sverigedemokraterna draghjälp

Den överraskande politiska alliansen mellan de borgerliga partierna och miljöpartiet med gemensamt migrationsprogram får troligen inte den effekt de önskar sig. Nämligen att ”stänga dörren för Sverigedemokraterna.”
Jag tror i stället att överenskommelsen kommer att inte bara garantera SD:s nuvarande mandat utan ännu fler mandat i nästa riksdagsval.
Så länge arbetslösheten är så hög, inte minst bland invandrarna, och det är så stor social oro i de invandrartäta bostadsområdena är det svårt att i de breda folklagren få acceptans för ökad arbetskrafts- och anhörighetsinvandring.
Rune Lanestrand
dn svd dn svt svd gp svt svd svd svt gp dn svd svt

19 Responses to Alliansen och mp ger Sverigedemokraterna draghjälp

 1. Hussein al-Faham skriver:

  Harlekin33, om det fanns jobb, skulle ingen behöva era bidrag!

  Gilla

 2. Kerstin skriver:

  Jag tycker det är läskigt att se hur osolidariska alla, även de som i vanliga fall låtsas vara solidariska, är. Det är inte invandrare som ska ställas mot fattiga svenskar, det är rika svenskar som ska ställas mot fattiga svenskar och invandrare. Att ställa svaga grupper mot varandra är SÅ lågt!

  Gilla

 3. Harlekin33 skriver:

  JA till jobb och utbildning åt dom invandrare och flyktingar som redan bor här men NEJ till ännu flera bidragstagare som är invandrare och flyktingar!

  Gilla

 4. kalle skriver:

  sd:s vandring uppåt är oåterkallig. hoppas bara att maria wetterstrand gör sitt.

  Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Vill påpeka att Wetterstrand avgår på MP:s partistämma i vår, helt enligt deras stadgar.

   Gilla

 5. Ingvar. skriver:

  Situationen i Europa!
  Merkel, Cameron, Sarkozy. Och Australiens statschef säger. Att mångkulturen är en stor och misslyckad katastrof. Medan de etablerade politikerna här i Sverige, svartmålar, ljuger och säger att det mångkulturella samhället går bra, eller så är de tysta Alla partiledarna, står med stora famnen öppen, och välkomnar in folket, som kommer från Mellanöstern och Afrika, (dock inte SD) med en helt annan religion i sina bagage, bestående av sharialagar, barnäktenskap, mera moskéer och ett evigt bedjande mot Mekka osv osv. Att det är omöjligt att ha, både en modern civilicerad kristen religion, och en islamisk befolkninen, med världens högsta nativitet. Och som även vill införa sina sharialagar här i Europa. Om det inte är problem nu, så kommer det säkert att skapa sådana. Eller hur???

  Gilla

  • kalle skriver:

   vi klarade oss tidigare utan ”en modern civiliserad kristen religion” samt ”en islamisk befolkning” och vi borde fortfarande göra så. tydligt är, att dom två grejorna går tillsammans och att detta uppenbarade sig på 600-talet.

   Gilla

 6. gerhard nilsson skriver:

  Min uppfattning är att Reinfeldt m fl i många länder skulle anses som Quislingar, om de genomför sina planer.

  Vad de kommer att anses som i Sverige vet jag inte än. Men det blir inget trevligt.

  Gilla

 7. MartinA skriver:

  Det här betyder rent politiskt att SD måste bli stort nog för att MP+alliansen ej får egen majoritet. Det är svårt att tro när vi vet att SAP är på dekis. Dock är min förhoppning att partimedlemmarna bryr sig för mycket om de godsaker de vill ha ut ur politiken för att stå ut med att förlora alltför många mandat. Hur det nu blir så kommer SD få bråda dagar att ragga folk till alla platser de får 2014.

  Gilla

  • maminka skriver:

   Då tycker jag att vi alla får ställa upp, jag själv är beredd att göra det. Är du?

   Gilla

   • kalle skriver:

    nej. inte så länge vi inforlivas med en kristen och underkuvad skara. om jimmy och björn söder kommer ut i friska luften och förklarar sig stå på egna ben utan att luta sig mot jesus kristus som deras personlige frälsare blir saken annorlunda. uttåget ur storkyrkan i gula byxor var starkt. nu väntar vi på nästa drag.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Vi får se. Jag har börjat känna mig för extremistisk och tror inte att jag vore en bra företrädare för SD i mitt nuvarande skick. Jag önskar dock SD all lycka till i deras konstruktiva vision inför framtiden. Jag ser inget annat parti än SD som är konstruktiva, alla de övriga representerar förstörelse.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Du vore dock en utmärkt SD företrädare och jag blir glad när jag hör att du funderar på att kandidera 🙂

    Gilla

  • Anders skriver:

   KD åker ut med huvudet före i nästa val. Förmodligen Centern också. M kommer börja minska kraftigt nu när folk börjar fatta vad de ”nya moderaterna” går för. Många riktiga moderater som är förbannade på Reinfeldt nu.

   Gilla

  • Martin Goës skriver:

   Skulle förvåna mig storligen om (s) lyckas prestera ett plus-minus-noll-resultat 2014. Allt tyder på att de är ett parti i fritt fall. T.o.m. Stig Malm, förre LO-basen, röt till i TV nyss och kallade valproceduren stalinistisk. De enda som gynnas av imploderande och fritt fallande partier på sikt är SD. Svenska folket betackar sig för en ovanifrån påtvingad och politiskt korrekt altruism på deras bekostnad. Vi kan inte blunda för det faktum att Sverige i decennier tagit emot långt fler invandrare än vi klarat av att inlemma i samhället – och hur ska då höga vederbörande lyckas trumfa igenom en allmän acceptans för en arbetskraftsinvandring?? OK om vi haft en arbetslöshet på 1 à 2% och alla skrikit efter arbetskraft, men nu? SD sätter faktiskt fingret på sådant som de etablerade partierna vill tala tyst om.

   Gilla

 8. Ragnar Blomqvist skriver:

  Jag håller med om att dagens uppgörelse mellan högerblocket och miljöpartiet stärker Svergedemokraternas ställninmg inför nästa val, även om det är långt dit. Fredrik Reinfeldet stoltserar med att han öppnar upp samtidigt som han stänger dörrar, det måste vara att tala med kluven tunga. Det är sent för Maria Wetterstrand att gå till Högerblocket nu, det skulle hon gjort direkt efter valet, och därmed fått en möjlighet till förändring för de rödgrönas block. Nu är det bara Reinfeldt som tjänar på detta samröre, och Wetterstrand står där som en svikare. Inför nästa val kommer Reinfeldt att bädda in miljöpartiet i sin politik lika effektivt som han hittills gjort med C, FP och KD.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: