Nya avslöjanden om Arena Vänersborg

Sanningen om hur ohederligt den förra s-c-majoriteten i Vänersborg handlagt bygget av Arena Vänersborg kryper nu obönhörligt fram i den nu offentliggjorda polisutredningen. Här ur artikel i TTELA:
”Kommunen visste redan vintern 2007 att Arena Vänersborg skulle bli nästan dubbelt så dyr som de budgeterade 140 miljonerna, men valde ändå att bygga. Besparingar diskuterades inte under byggtiden.
Det framkommer i polisförhör med ansvariga.
TTELA kan i dag avslöja delar av förundersökningen. Det gäller förhör som har hållits med flera ansvariga.
Kommunens kanslichef Claire Melin vittnar till exempel om att hon kallades till ett möte den 7 september 2009 med arenaprojektets ordförande S Anders Larsson, kommunalrådet Lars-Göran Ljunggren och ekonomichefen Thomas Sannemalm. Då informerade S Anders Larsson om den nya slutkostnadskalkylen på 234 miljoner kronor.
Reaktionerna från Ljunggren var bestörtning. Densamma blev reaktionen för Claire och ekonomichefen Sannemalm.” enligt polisförhöret.” (slut citat)
Trots detta fördes frågan till kommunfullmäktige med uppgift om att Arenan ”bara” skulle kosta 140 miljoner.
Klicka här för hela artikeln.
Trots dessa häpnadsväckande uppgifter har åklagare Sune Johansson valt att inte väcka åtal. Det inger ingen respekt för hur rättssamhället fungerar när tunga politiker är inblandade..
Jag påminner mig det gamla talesättet; De stora de känner varann och de små de spänner varann.
Rune Lanestrand

3 Responses to Nya avslöjanden om Arena Vänersborg

 1. Martin Goës skriver:

  Inte nog med att politikerna i Vänersborg satt sprätt på oförsvarligt mycket skattepengar i samband med bygget – de ställs inte ens till svars för sina tilltag! Polisen har betalt av medborgarna via skattsedeln för att utreda brott, men ibland undrar man… Det slösas åratal av utredningar, domstolsförhandlingar och miljoner av skattepengar på tokstollen och mytomanen Thomas Quick, men några korrupta kommungubbar som uppträder grovt ohederligt gentemot sina uppdragsgivare/väljare slipper undan med smäll på fingrarna i valet! En polisutredning, rätt utförd, skulle säkert kunna dra fram en hel del oegentligheter i ljuset, bl.a. de inblandades privatekonomi. Låna in snutar utifrån, om poliserna i Vänersborg är kompisar med de huvudmisstänkta!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Jag var kanske lite otydligt men menar att det var den summa på 140 mkr som s-c-majoriteten förde fram till KF trots att man visste att den summan var ca 100 miljer för lite. Hade man tagit fram hela kostnaden hade KF med största säkerhet sagt nej. Det hade nog då också gått att få majoritet för en folkomröstning före beslut om Arenan. Inom nätverket mot Arenan hade vi samlat tillräckligt många namn för att få frågan om folkomröstning prövad av kommunfullmäktige. Och då hade kommuninvånarna med största säkerhet röstat nej och Vänersborgs kommun hade sluppit kostnaden på drygt 300 mkr och allt löje som kommunarådsmonumentet väckt i hela landet.

  Gilla

 3. karvling skriver:

  7 september 2009 sa väl ingen att arenan skulle kosta 140 miljoner Rune? Däremot har du helt rätt i övrigt. Många visste, faktiskt redan innan KF-beslutet, att kostnaderna inte skulle stanna vid 140.
  S Anders mörkade för att ställa fullmäktige inför fullbordat faktum.
  Jag har (också) bloggat om detta…
  http://karvling.wordpress.com/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: